Završen “Superexposure03” – Kampus fotografije i savremene umjetnosti

Izložbom fotografija nastalih tokom sedmodnevnog obrazovnog programa i dodjelom sertifikata, danas je u galeriji Kulturnog centra Trebinje završen treći Kampus fotografije i savremene umjetnosti “SUPEREXPOSURE03”.

Polaznicima kampusa, a ove godine ih je bilo dvanaestoro, sertifikate je uručio Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje, koji je zatvarajući kampus između ostalog rekao: “Iskorak u odnosu na protekle dvije godine je što su ovaj put organizovane i dvije izložbe čiji su autori predavači. Izložba Volfanga Lernera “Grad bez kvaliteta” i “Flešbekovi”, Belgrade Raw kolektiva upotpunili su “Superexposure03”.

Mane Radmanović, grafički dizajner,  član Belgrade Raw kolektiva i predavač na ovogodišnjem kampusu je kao poseban kvalitet kampusa izdvojio domet ovogdišnjih radionica i medijsku raznolikost. “Imamo digitalno izrađene fotografije, video radove, kao i kju – ar kodove, koji vode na onlajn preglede fotografija sa ličnih uređaja, odnosno različite primjene fotografije u savremenom svijetu”, pojasnio je Radmanović.

Mentorski tim ovogodišnjeg kampus činili su: Volfgang Lerner, Mladen Miljanović, Igor Bošnjak, Nemanja Mićević, Mane Radmanović i Nemanja Knežević.

Treći Kampus za fotografiju i savremenu umjetnost “Superexposure03” organizovao je Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva za prosvjetu i kulturu Republike Srpske, Grada Trebinja i Austrijskog kulturnog foruma.