ZAVRŠEN DRUGI KAMPUS FOTOGRAFIJE I SAVREMENE UMJETNOSTI “SUPEREXPOSURE 02”

Dodjelom sertifikata i izložbom fotografija nastalih tokom petodnevnog obrazovnog programa, danas je u galeriji Kulturnog centra Trebinje završen drugi Kampus fotografije i savremene umjetnosti “SUPEREXPOSURE 02”.

U ime Grada Trebinja polaznicima kampusa, a ove godine ih je bilo osamnaest, sertifikate je uručila Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu i sport.

“Ovo je veoma značajna manifestacija, kako za kulturni centar, tako i za Grad Trebinje, a prije svega za ove mlade ljude, polaznike kampusa. Polaznici kampusa, a ove godine ih se prijavilo 37, su brižljivo birani studenti iz regiona. Za predavače biramo najbolje iz oblasti fotografije i savremene umjetnosti”, rekao je između ostalog Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje i predavač na kampusu.

Pored Vukovića, mentorski tim ovogodišnjeg kampusa su činili Mladen Miljanović, Zvezdan Mančić, Mladen Banjac i Anka Gardašević.

Mladen Miljanović, vizuelni umjetnik i profesor na Akademiji umjetnosti u Banja Luci je govoreći o namjeni kampusa rekao: “Naš cilj nije bio da polaznici nauče kako napraviti fotografiju. već kako misliti” fotografijom, imajući u vidu da živimo u vremenu u kome je fotografija postala veoma moćan komunikacijski kanal”.

Drugi kampus fotografije i savremene umjetnosti SUPEREXPOSURE 02 je organizovao Kulturni centar Trebinje, uz podršku Ministarstava prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Trebinja.