U GALERIJI KULTURNOG CENTRA TREBINJE ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU HIGIJENSKI MINIMUM

 
Javna zdravstvena ustanova Institut za javno zdravstvo Republike Srpske  Regionalni centar Trebinje organizovala je danas u galeriji Kulturnog centra predavanje na temu “Higijenski minimum”.

 
“Ispit iz higijenskog minimuma po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Zakonu o zdravstvenom nadzoru nad životnim namirnicama i predmetima opšte upotrebe moraju položiti svi oni koji ovom zakonu podliježu “, naglasila je Julija Kralj, specijalista epidemiologije i jedan od predavača.
 
Predavanju je prisustvovalo oko četrdeset naših sugrađana koji pored sanitarnog pregleda imaju zakonsku obavezu da poslušaju predavanje i polože test koji važi naredne četiri godine i koji se potom mora obnoviti.
 
 
Polaznici kursa stiču potrebna znanja iz oblasti higijene životne i radne sredine, higijene životnih namirnica, higijene ishrane, lične higijene, zaraznih i parazaraznih bolesti, kao i o pravnim propisima koji regulišu oblast zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.
 
Pored dr Krulj o ovoj za zdravlje ljudi važnoj temi govorila je i dr Natalija Komnenović, specijalista higijene i medicinske ekologije.