Требињска премијера филма „Име: Добрица, презиме: непознато“

 

ЕБИЊЕ I У биоскопу Културног центра вечерас је приказан филм „Име: Добрица, презиме: непознато“, редитеља Срђе Пенезића, а са Славком Штимцем у главној улози.

Након пројекције филма, публика је громогласним аплаузом поздравила сценаристу и редитеља Срђа Пенезића, глумца Славка Штимаца и сценографа и продуцента филма Весну Голубовић.

„Драго ми је што су људи видјели овај филм који је рађен из љубави и суштина постојања је љубав“, рекао је Штимац, додајући да му је Требиње већ одавно у срцу и да га увијек радо и са великом љубављу посјећује.

Филм „Име: Добрица, презиме: непознато“ је прича, у ствари бајка за одрасле, о томе како би живот могао да буде лијеп када човјек не би био човјеку вук. Напуштен од родитеља, Добрица првих двадесет и осам година проводи у сиротишту или затвору. Ипак, да ли зато што је првих неколико година провео са људима који су га искрено вољели, или зато што је то његова природа, он бира да у људима види само добро.

Уз Штимца, у филму играју и Хана Селимовић, Богдан Диклић, Мирјана Јоковић, Марко Баћовић, први пут на филму дјевојчица Хелена Јаковљевић, Рената Улмански, Миодраг Мргуд Радовановић и други.

Филм „Име: Добрица, презиме: непознато“, у продукцији „Логос филма“, снимљен је 2016. године, а свјетску премијеру имао је у августу прошле године на фестивалу у Монтреалу, а београдску у новембру исте године.

Филм је приказан у оквиру манифестације „Дани Кинотеке Републике Српске“, а пројекцији je присуствовао и директор ове установе Милован Пандуревић.

Програм у Требињу реализован је у сарадњи Кинотеке Републике Српске и продуцента „Логос филма“ са Културним центром Требиње и уз подршку града Требиња.

Покровитељ манифестације „Дани Кинотеке Републике Српске“ је Министарство просвјете и културе Републике Српске.
Д.М.