Počinje festival: Sedmica u znaku filma

ТРЕБИЊЕ I Пети, јубиларни, Фестивал медитеранског и европског филма „Требиње 2017“ почиње сутра, а на платоу испред Културног центра и на љетној сцени Дома младих, до 13. августа, требињска публика биће у прилици да погледа 24 дугометражна и кратка филма из више од десет земаља екс-ју и евромедитеранског региона.

Савјет фестивала одлучио је да ове године награде за изузетан допринос евро-медитеранском филму „Златни платан“ буде додијељене глумцима Љиљани Благојевић и Игору Галу.

Фестивал ће свечано бити отворен сутра вече у 20:30 сати на платоу испред Културног центра, обраћањима градоначелника Луке Петровића, овогодишњих добитника „Златног платана“, те оснивача, селектора и умјетничког директора ове манифестације Пеђе Милојевића.

Милојевић истиче да ће поред лаурета фестивалског признања љубитељи филма у Требињу имаће и ове године прилику да поздраве актере приказаних остварења, редитеље и глумце кинематографије региона, попут Колета Ангеловског, Данице Максимовић, Бранкице Себастијановић, Милана Васића, Милана Калинића, Немање Ћипранића, Домагоја Мркоњића…

„Ово је једини град и фестивал гдје сваки грађанин може да разговара са глумцима и другим филмским радницима. Дружимо се са људима које сретнемо у Старом граду, у шетњи прелијепим требињским улицама и мостовима”, навео је Милојевић.

Фестивал медитеранског и европског филма организују Танграм центар из Београда и Културни центар Требиње, а под покровитељством Града Требиња и Министарства просвјете и културе Републике Српске, те уз подршку Управе за дијаспору Републике Србије.

Р.С.