ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА БОЈАНЕ СТОЈАКОВИЋ ” У СВОМ ФИЛМУ “

У галерији културног центра Требиње вечерас је отворена изложба слика Бојане Стојаковић, академског сликара из Добоја под називом “У свом филму”
Ријеч је  о 42 слике настале у периоду од 2007. до 2019. године,  рађене на папиру комбинованим техникама, а представљају исјечке  из серија “Трудноћа”, “Љубавници”, “Приповједач”, “Базени” и “Калифорникација”.
Рани радови се баве сјећањем на дјетињство, нагло прекинуто ратом и у њима Бојана користи језик дјечијег цртежа. 

Фото: Јован Видаковић

Мајчинство је искуство које је промијенило њена интересовања и знатно утицало на сазријевање њеног ликовног језика. 

Радови новијег датума обједињују сва досадашња интересовања умјетнице и представљају неку врсту бијега од слика свакодневнице. 

Бојанини пејзажи су уточиште не само за њу већ и за посматрача коме умјетница обезбјеђује кутак сигурности и осјећај спокоја.


Бојана Стојаковић је 2002. године дипломирала на Академији ликовних умјетности у Требињу у класи професора Марка Мусовића, а 2009. године магистрирала је на Академији умјетности у Бања Луци у класи професора Радомира Кнежевића.
До сада је учествовала на више колективних  а ово је њена седма самостална изложба. Члан је Европске асоцијације ликовних умјетника са сједиштем у Есену.
Изложба Бојане Стојаковић у галерији Културног центра Требиње је продајног карактера а љубитењи ликовне умјетности је могу погледати у наредних 15 дана.

Фото: Јован Видаковић