OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ” NATO AGRESIJA U 78 SLIKA”

Foto: Jovan Vidaković

U organizaciji Kulturnog centra Čukarica i Kulturnog centra Trebinje večras je u galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba fotografija “NATO agresija u 78 slika”, autora Zorana Jovanovića Mačka.

Istaknuti foto – reporteri su 78 dana, koliko je trajala NATO agresija, foto – aparatima bilježili sve strahote koje je naš narod  prolazio dok su NATO rakete i avio bombe padale po civilnim objektima, nazivajući te strašne zločine kolateralnom štetom.
78 izloženih fotografija simbolično predstavlja po jedan dan bombardovanja, a na njima se čita strah, bol, patnja ali i prkos i vjera u neuništivost ljudskog duha.

Foto: Jovan Vidaković

“Postoji i jedna objektivom neuhvatljiva, a najzločinačkija slika. Nevidljiva je u času dešavanja. O njoj se , nažalost, i danas ne zna dovoljno i ne govori otvoreno”, rekao je između ostalog, Miodrag  Rakočević, direktor Kulturnog centra Čukarica otvarajući večerašnju izložbu.

Ova izložba, čiji je cilj nezaborav će biti priređena u 14 gradova Srbije i Republike Srpske. Planirano je da na kraju sve fotografije budu predate Gardi Vojske Srbije.
U galeriji Kulturnog centra Trebinje izložba “NATO agresija u 78 slika će moći da se pogleda do drugog avgusta.

Foto: Jovan Vidaković