NUŠIĆEV OPTIMALAN BROJ“ I OVAJ PUT ODUŠEVIO TREBINJCE


Večeras je u pozorištu Kulturnog centra pred trebinjskom publikom odigrana predstava „Nušićev optimalan broj“, koja je svoje premijerno izvođenje doživjela upravo na ovom mjestu 2015. godine. I ovaj put publika ju je prihvatila sa oduševljenjem. Predstava je koprodukcija Scene „Maska“ iz Šapca i trebinjske Kulturne scene „Male stvari“, a njeno nastajanje potpomognuto je od strane Kulturnog centra Trebinje.


„Nušić bi poludeo kad bi, kojim slučajem, mogao da vidi svoje likove kako su se pobunili i došli da traže pravdu za sebe, da ga grde zašto ih je opisao takvim kakvi jesu. Tako je nastala ova priča“, kaže glumica ove predstave Aneta Tomašević.


Publika je do sada oduševljeno prihvatala svako njeno izvođenje. Teme Nušićevih djela, kao i njegovi likovi i danas se prepoznaju među nama. „Da je Nušić danas živ, mislim da više ništa novo ne bi imao da kaže, da je sve ovo što se dešava danas, on opisao još pre 100 godina. A publika prepoznaje glavne likove.“, smatra Aneta Tomašević.
Pored nje, u predstavi se pojavljuje i sam reditelj, Ivan Tomašević, u ulozi Branislava Nušića, a nekoliko likova ovog komediografa dočarao je trebinjski glumac Željko Milošević.
Sutra je završno veče 12. festivala „Dani malih stvari“. Na repertoaru su predstava „Život je loto“, beogradskog pozorišta“Carte Blanche“, sa početkom u 20.00 časova, a nakon nje, u 22.30 časova, glumica Ena Radovanović iz Kruševca izvešće svoju monodramu „Da sam ja pozorište“. U 23.30 je dodjela diploma i svečano zatvaranje festivala.