Dodjelom nagrada večeras zatvoren 12.interdisciplinarni fest “Dani malih stvari”

Извиђењем двије монодраме, “Живот је лото” земунског позоришта “Carte blanche” и “Да сам ја позориште” младе глумице из Крушевца Ене Радовановић у Културном центру у Требињу завршен је дванаести  по реду интердисциплинарни фест “Дани малих ствари”.

У току ове позоришне манифестације чији покровитељ је град Требиње а коју су организовали сцена Мале ствари и Културни центар Требиње у периоду од 19. до 23. новембра одиграно је шест представа.

 
Монодрама “Живот је лото” је трагикомедија која говори о невјероватним догађајима и ситуацијама кроз које главна јунакиња Вера пролази у 24 часа, а коју нам је на хвале вриједан начин донијела глумица Моника Ромић.
 
На жељезничкој станици Вера прича своју животну причу у коју су уплетени муж, љубавник, кума, мама, тата, хитана помоћ, спикер на жељезничкој станици. Прича добија на динамици када Верин муж добија седмицу на Лоту, а већ у наредном тренутку сазна да га жена вара. Ту почиње Верина драма а публици комедија. Публици је остављено да изабере крај : да ли ће јунакиња изабрати слободу без новца или затвор послије кога је чекају милиони?
 
“Да сам ја позориште”, фантастична монодрама ауторке текста и глумице Ене Радовановић је маестрално изведени вапај младог глумца за сценом и правдом у позоришту.
Жири фестивала у саставу:Олгица Цице, Момир Бркић, Миљан Вуковић, Јелена Бован и Дарко Куртовић једногласно је оцијенио да је квалитет представа био на завидном нивоу, плодоносан и креативан.
За најбоље остварење у категорији најбоља глумица жири је једногласно проглаио Слађану Зрнић из позоришта “Јазавац” из Бања Луке која је тумачила лик Лане у представи “Мало Благо”.
Награда за најбољег глумца припала је Ивану Томашевићу који је маестрално одиграо лик Бранислава Нушића у представи “Нушићев оптималан број”, која је настала у копродукцији “Сцене” из Шабца, позоришта “Мале ствари” из Требња и “Културног Центра ” Требиње.
По мишљењу жирија “Нушићев оптималан број”
је и  најбоља представа овогодишњег фестивала.
Специјална награда жирија припала је Ени Радовановић чијом монодрамом је и завршен овогодишњи фестивал.