“КОД ЛЕПАНТА, СУНЦЕ МОЈЕ” – ПРЕДСТАВА КОЈА ПРИЧА ПЈЕСМУ

Фото: Јован Видаковић

Аматерска казалишна удурга “Кунтрата”  из Светих Филипа и Јакова, извела је треће такмичарске вечери 62. Фестивала фестивала позоришну представу “Код Лепанта, сунце моје”, насталу по архаичној поеми чувеног хрватског етномузиколога Љуба Стипишића Делмате, у режији Мирка Ђинђића.


Из кратког лирског текста режисер Ђинђић је извукао максимум, а младе глумице су веома сугестивно дочарале положај жене након тешке битке код Лепанта које у црним одорама тугују, стрепе и моле.
Битка код Лепанта у којој су живот изгубили многи Далматинци дочарана је архетипским симболима, ритуалима и тужбалицама.

Фото: Јован Видаковић

Диплома протагонисте вечери припала је најмлађем члану ансамбла Корини Ђинђић.
У оквиру пратећег програма 62. Фестивала фестивала у галерији Културног центра Требиње промовисане су двије књиге професора Луке Кецмана; “Благо оном ко зна да не зна, а хоће да зна” и “Увод у драмско стваралаштво”

Фото: Јован Видаковић


Сутра вече, на позоришној сцени Културног центра Требиње наступиће ансамбл “Културног центра Кула” из Србије који ће извести представу “Госпођица Јулија”, Аугуста Стринберга у режији Фуада Табучића.