“GOSPOĐICA JULIJA” STRINDBERGOV KLASIK NA SCENI KULTURNOG CENTRA TREBINJE”( FOTO)

Foto: Jovan Vidaković

Na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje, četvrte takmičarske večeri 62. Festivala festivala glumački trio “Kulturnog centra Kula” odigrao je jedan od najčešće izvođenih dramskih komada “Gospođica Julija”, nastao po istoimenom naturalističkom djelu švedskog književnika Augusta Strindberga.

Ljubavno – lirska psihodrama o nadmudrivanju žene i muškarca, koja slovi za prvi feministički komad u pravom smislu riječi oduševila je mnogobrojnu trebinjsku publiku.
Veliki Strindberg je neprestani izazov i odgovornost i za režisere i za glumce, a opšta je ocjena da su mladi glumci iz Kule “Gospođicu Juliju” donijeli na način koji zadovoljava ukus profesionalnog pozorišta”.
Diploma protagoniste večeri, po jednoglasnoj ocjeni žirija publike pripala je Slobodanu Nogavici za ulogu sluge Žana.
Gospođicu Juliju maestralo je odigrala Miljana Sapun dok je u ulozi služavke briljirala Milica Bukvić.

Foto: Jovan Vidaković

Sutra, 24. jula na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje “Društvo sociologa Crne  Gore i centar za kulturu Mojkovac” izvešće pozorišni komad “Draga Jelena Sergejevna”, nastao po tekstu Ljudmile Razumovske, u režiji Filipa Medenice.
U okviru pratećeg programa 62. Festivala festivala  u galeriji Kulturnog centra Trebinje u 19 časova održaće se promocija monografije “Veliki filmski znak – Velimir Bata Živojinović”, autora Božidara Zečevića.