“ГОСПОЂИЦА ЈУЛИЈА” СТРИНДБЕРГОВ КЛАСИК НА СЦЕНИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ТРЕБИЊЕ”( ФОТО)

Фото: Јован Видаковић

На позоришној сцени Културног центра Требиње, четврте такмичарске вечери 62. Фестивала фестивала глумачки трио “Културног центра Кула” одиграо је један од најчешће извођених драмских комада “Госпођица Јулија”, настао по истоименом натуралистичком дјелу шведског књижевника Аугуста Стриндберга.

Љубавно – лирска психодрама о надмудривању жене и мушкарца, која слови за први феминистички комад у правом смислу ријечи одушевила је многобројну требињску публику.
Велики Стриндберг је непрестани изазов и одговорност и за режисере и за глумце, а општа је оцјена да су млади глумци из Куле “Госпођицу Јулију” донијели на начин који задовољава укус професионалног позоришта”.
Диплома протагонисте вечери, по једногласној оцјени жирија публике припала је Слободану Ногавици за улогу слуге Жана.
Госпођицу Јулију маестрало је одиграла Миљана Сапун док је у улози служавке бриљирала Милица Буквић.

Фото: Јован Видаковић

Сутра, 24. јула на позоришној сцени Културног центра Требиње “Друштво социолога Црне  Горе и центар за културу Мојковац” извешће позоришни комад “Драга Јелена Сергејевна”, настао по тексту Људмиле Разумовске, у режији Филипа Меденице.
У оквиру пратећег програма 62. Фестивала фестивала  у галерији Културног центра Требиње у 19 часова одржаће се промоција монографије “Велики филмски знак – Велимир Бата Живојиновић”, аутора Божидара Зечевића.