„Ženidba“ pred publikom Kulturnog centra Trebinje: Gromki aplauz za glumce prištinskog pozorišta

Glumački ansambl Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sjedištem u Gračanici, u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, predstavio se večeras trebinjskoj publici predstavom „Ženidba“ Nikolaja Gogolja.

„Ženidba“, koju je režirao Milan Karadžić, govori o društevnim anomalijama, licemjerju, želji za statusom po svaku cijenu, robovanju normama građanskog društva. Gogolj koristi humor kako bi kritikovao hipokriziju i licemjerje društva tog vremena, posebno kada je riječ o braku.

U ovom komadu, koji je premijerno izveden 2018. povodom 70 godina od osnivanja Narodnog pozorišta u Prištini, igraju: Jelena Orlović, Igor Damnjanović, Branko Babović, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Jasmina Stoiljković, Nebojša Đorđević, Tamara Tomanović i Milan Vasić, koji je na Danima komedije u Jagodini dobio statuetu „Ćuran“ upravo za ulogu u ovoj predstavi.

Glumac Igor Damnjanović kaže da je u pitanju najigranija predstava Prištinskog narodnog pozorišta od devedesetih godina prošlog vijeka, omiljena kod publike:

„Predstava na jedan zdrav način i kroz zdrav humor govori o osobama koje su malo starije i koje, zbog svojih navika i svog komoditeta, nikako da se odluče da stupe u vezu, u brak. Jako je atraktivna, publika se prepoznaje u svemu tome i odlično reaguje na glumačku ekipu na čelu sa Milanom Vasićem”.

Predstava „Ženidba“ organizovana je kao vid saradnje u oblasti kulture između Gračanice, Novog Sada i Trebinja.

„Posebno zadovoljstvo je što je do ove saradnje između Kulturnog centra Trebinje i našeg pozorišta došlo posle dužih uklapanja termina i obaveza. Mislim da je sada konačno probijen led i da ćemo češće boraviti ovde, u predivnom Trebinju koje ja lično obožavam“, dodao je Damnjanović.

Izvođenje predstave „Ženidba“ u Kulturnom centru ispraćeno je gromoglasnim apluzom vidno zadovoljne trebinjske publike.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković