Trijumf domaćina: „Pomračenje” najbolja predstava 66. „Festivala festivala” u Trebinju

Predstava „Pomračenje” Gradskog pozorišta Trebinje pobjednik je 66. „Festivala festivala”, koji je večeras završen u Kulturnom centru Trebinje.

Zlatna maska za najbolje rediteljsko ostvarenje „Borislav Grigorović“ pripala je Trebinjcu Milošu Lučiću, reditelju pobjedničkog ostvarenja.

Darko Kurtović (za ulogu Igora u predstavi „Pomračenje“) i Jovana Petrović (za ulogu Helene – „Večernja ruža“) nagrađeni su Zlatnim maskama za najbolju mušku i žensku ulogu, dok su Igor Milikić (za ulogu Ekrema Jakupija iz „Večernje ruže“) i Milica Ilić (Gina iz predstave „Putujuće pozorište Šopalović“) dobili ova priznanja za najbolje epizodne uloge.

Zlatna maska za najbolju scenografiju u predstavi „Oblaci“ Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik dodijeljena je Antu Biliću i Dejanu Franjkoviću.

Jeleni i Svetlani Vasiljević pripala je Zlatna maska za kostimografiju u predstavi „Večernja ruža“, za najbolju autorsku muziku i dizajn zvuka u predstavi „Pomračenje“ nagrađen je Vuk Milivojević, a Zlatna maska za najbolju kolektivnu igru dodijeljena je ansamblu predstave „Oblaci“ Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik.

Žiri je dodijelio i tri diplome: Renati Ignjić – za izuzetno glumačko ostvarenje u predstavi „Oblaci“, Larisi Radonjić i Milošu Matiću – za koreografiju u predstavi „Večernja ruža“ i Nataši Radonjić – za dramatizaciju romana „Izgubljeni u magli“ Vlade Arsića za predstavu „Večernja ruža“.

Žiri 66. „Festivala festivala“ radio je u sastavu: Egon Savin, reditelj, Ljubo Božović, dramski umjetnik i Božidar Zečević, dramaturg i reditelj.

Festival je zvanično zatvorila Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu grada Trebinja.

Izvršni producenti festivala su JU „Centar za informisanje i obrazovanje” Trebinje i JU „Kulturni centar” Trebinje, a pokrovitelj Grad Trebinje.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković