ZAVRŠENI DANI NEBOJŠE GLOGOVCA

Projekcijom filma “Moj jutarnji smeh”, na ljetnjoj sceni Kulturnog centra Trebinje, reditelja Marka Đorđevića u kojem je Nebojša odigrao jednu od svojih posljednjih uloga, završeni su drugi po redu “Dani Nebojše Glogovca”.


Koliko je Nebojša bio veliki, ne samo glumac nego i čovjek svjedočio je večeras mladi reditelj Marko Đorđević, govoreći o tome kako je Glogovac prihvatio malu, sporednu ulogu u njegovom debitantskom filmu.

“Nisam mogao ni da zamislim da bi u mom prvom filmu mogao da igra veliki Nebojša Glogovac. Međutim, šetao sam jednog dana sa majkom i tetkom Beogradom i prolazili smo pored Ateljea 212. Tu u jednom kafiću sjedio je Nebojša. Tetka me je pitala što mu ne bih prišao i ponudio mu ulogu. To sam i učinio. Svidio mu se scenario i on je došao u Kragujevac. Tako je zahvaljujući tetki došlo do saradnje sa velikim glumcem”.


Ulogu vidovnjaka Đorđević je posebno pažljivo pisao za Glogovca, a o načinu na koji je neponovljivi Glogovac donio ulogu Đorđević kaže:” S njim je sve bilo lako: S divljenjem smo gledali glumca koji daje sve od sebe podjednako kao u velikim ulogama koje su mu obilježile karijeru”.


“Dane Nebojše Glogovca” je porukom da se vidimo u Trebinju i naredne godine zatvorila Maja Medić, autor izložbe fotogafija Nebojša Glogovac koja je ove godine išla na LED ekranu Kulturnog centra rekavši da je prava izložba fotografija posvećena neponovljivom Glogovcu već spremna.