ЗАВРШЕНИ ДАНИ НЕБОЈШЕ ГЛОГОВЦА

Пројекцијом филма “Мој јутарњи смех”, на љетњој сцени Културног центра Требиње, редитеља Марка Ђорђевића у којем је Небојша одиграо једну од својих посљедњих улога, завршени су други по реду “Дани Небојше Глоговца”.


Колико је Небојша био велики, не само глумац него и човјек свједочио је вечерас млади редитељ Марко Ђорђевић, говорећи о томе како је Глоговац прихватио малу, споредну улогу у његовом дебитантском филму.

“Нисам могао ни да замислим да би у мом првом филму могао да игра велики Небојша Глоговац. Међутим, шетао сам једног дана са мајком и тетком Београдом и пролазили смо поред Атељеа 212. Ту у једном кафићу сједио је Небојша. Тетка ме је питала што му не бих пришао и понудио му улогу. То сам и учинио. Свидио му се сценарио и он је дошао у Крагујевац. Тако је захваљујући тетки дошло до сарадње са великим глумцем”.


Улогу видовњака Ђорђевић је посебно пажљиво писао за Глоговца, а о начину на који је непоновљиви Глоговац донио улогу Ђорђевић каже:” С њим је све било лако: С дивљењем смо гледали глумца који даје све од себе подједнако као у великим улогама које су му обиљежиле каријеру”.


“Дане Небојше Глоговца” је поруком да се видимо у Требињу и наредне године затворила Маја Медић, аутор изложбе фотогафија Небојша Глоговац која је ове године ишла на LED екрану Културног центра рекавши да је права изложба фотографија посвећена непоновљивом Глоговцу већ спремна.