VASO ĐONDOVIĆ NAJBOLJI GUSLAR REPUBLIKE SRPSKE

Foto: Jovan Vidaković

Vaso Đondović iz Guslarskog društva „Starina Novak“ sa Pala pobjednik je 26. Festivala guslara Republike Srpske, koji je večeras završen u Trebinju u organizaciji Saveza guslara RS i pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Drugo mjesto pripalo je Vitomiru Arseniću iz Guslarskog društva „Filip Višnjić“ iz Istočnog Novog Sarajeva, dok je treći bio Miloš Vukoje iz Guslarskog društva „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće.


Foto: Jovan Vidaković

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je guslarima gatačkog društva „Tešan Podrugović“, drugo mjesto Guslarskom društvu „Vojvoda Nedeljko Vidaković“ iz Trebinja , a treće guslarima društva „Starina Novak“ sa Pala.

U večerašnjem finalu festivala, u prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra, nastupilo je 20 najboljih guslara Republike Srpske, a o nagrađenima odlučivao je petočlani žiri, kojim je predsjedavao prof. dr Saša Knežević.


Foto: Jovan Vidaković

Domaćini dvodnevnog festivala – polufinalne i finalne smorte guslara su trebinjska guslarska društva „Vojvoda Luka Vukalović“ i „Vojvoda Nedeljko Vidaković“.

radiotrebinje