MUZIČKA ŠKOLA „TREBINJE“ PRIREDILA GODIŠNJI KONCERT U KULTURNOM CENTRU(FOTO)

U pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je održan tradicionalni  godišnji koncert učenika Muzičke škole  „Trebinje“.

Foto: Jovan Vidaković

Na koncertu je nastupilo stotinak učenika, polaznika pripremnog razreda, osnovne i srednje muzičke škole. Rezultate svog rada u ovoj školskoj godini predstavili su učenici svih sedam odsjeka – solisti na violi, violini, violončelu, klaviru, flauti, harmonici i gitari, te horovi, orkestar harmonika, gudački orkestar i duet učenika odsjeka solo pjevanja. Na programu su bila djela barokne i klasične muzike, romantizma i kompozicije savremenih autora. Publika je uživala u izvođenju djela Baha, Betovena, Mendelsona, Lista i drugih velikih svjetskih kompozitora, ali i u muzičkim numerama iz poznatih filmova – „Roki“, „Džejms Bond“, „Otpisani“…


Foto: Jovan Vidaković

Direktorka Muzičke škole Dušanka Babić  podsjetila je da je iza njih još jedna veoma uspješna školska godina. Učenici osnovnog i srednjoškolskog programa, na republičkom i sedam međunarodnih takmičenja, osvojili su jednu specijalnu, 15 prvih, 11 drugih i sedam trećih nagrada.

Muzička škola će i ove godine biti jedan od partnera festivala  Music & More SummerFest, koji će se održavati od 2. do 14. avgusta na različitim lokacijama u Trebinju.


Foto: Jovan Vidaković

„Naši  učenici i profesori učestvovaće na koncertima festivala, a svi zainteresovani moći će besplatno da prate masterklas i radionice Muzičke škole koje profesori budu održavali u tom periodu. Pored ovog, imaćemo još jedan projekat. Muzička škola  „Trebinje“, u saradnji sa Udruženjem građana za njegovanje klasične muzike  „Koral“  iz Istočnog Sarajeva, organizovaće ljetnu školu solo pjevanja koju će voditi mr Klaudija Krkotić, sopran, a našim učenicima biće omogućeno besplatno pohađanje ovih časova“, najavila je direktorka  Babić.

Muzička škola, u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Trebinja, prigodnim programom obilježiće Svjetski dan muzike, 21. juna.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković