МУЗИЧКА ШКОЛА „ТРЕБИЊЕ“ ПРИРЕДИЛА ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ(ФОТО)

У позоришној сали Културног центра вечерас је одржан традиционални  годишњи концерт ученика Музичке школе  „Требиње“.

Фото: Јован Видаковић

На концерту је наступило стотинак ученика, полазника припремног разреда, основне и средње музичке школе. Резултате свог рада у овој школској години представили су ученици свих седам одсјека – солисти на виоли, виолини, виолончелу, клавиру, флаути, хармоници и гитари, те хорови, оркестар хармоника, гудачки оркестар и дует ученика одсјека соло пјевања. На програму су била дјела барокне и класичне музике, романтизма и композиције савремених аутора. Публика је уживала у извођењу дјела Баха, Бетовена, Менделсона, Листа и других великих свјетских композитора, али и у музичким нумерама из познатих филмова – „Роки“, „Џејмс Бонд“, „Отписани“…


Фото: Јован Видаковић

Директорка Музичке школе Душанка Бабић  подсјетила је да је иза њих још једна веома успјешна школска година. Ученици основног и средњошколског програма, на републичком и седам међународних такмичења, освојили су једну специјалну, 15 првих, 11 других и седам трећих награда.

Музичка школа ће и ове године бити један од партнера фестивала  Music & More SummerFest, који ће се одржавати од 2. до 14. августа на различитим локацијама у Требињу.


Фото: Јован Видаковић

„Наши  ученици и професори учествоваће на концертима фестивала, а сви заинтересовани моћи ће бесплатно да прате мастерклас и радионице Музичке школе које професори буду одржавали у том периоду. Поред овог, имаћемо још један пројекат. Музичка школа  „Требиње“, у сарадњи са Удружењем грађана за његовање класичне музике  „Корал“  из Источног Сарајева, организоваће љетну школу соло пјевања коју ће водити мр Клаудија Кркотић, сопран, а нашим ученицима биће омогућено бесплатно похађање ових часова“, најавила је директорка  Бабић.

Музичка школа, у сарадњи са Туристичком организацијом Града Требиња, пригодним програмом обиљежиће Свјетски дан музике, 21. јуна.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић