VANJA SPAIĆ – NAJBOLJI SPORTISTA U 2020. GODINI

Vanja Spaić, članica Atletskog kluba “Leotar”, najbolji je sportista Trebinja u 2020. godini, odlučio je žiri na tradicionalnoj manifestaciji “Izbor sportiste godine” održanoj večeras u Kulturnom centru Trebinje.


Drugo mjesto pripalo je Božidaru Vučureviću, članu Džudo kluba “Leotar” dok su treće mjesto podijelili Marko Šuković, član Atletskog kluba “Leotar” i Đorđije Ninković, član Košarkaškog kluba “Leotar”.


“Iako je godina iza nas bila veoma teška, posebno za sport, moram da kažem da sam i kao čovjek i kao gradonačelnik veoma ponosan na sve vas jer ste u  otežanim uslovima rada uspjeli da budete na visini zadatka. Pandemija nije spriječila da se u Policama igra fudbal, u dvorani košarka, rukomet, odbojka da naši atletičari osvajaju nove medalje i obaraju rekorde.  Sportisti Trebinja su ponosni na svoju dugu istoriju uspjeha u brojnim nadmetanjima, a ova manifestacija je jedna mala “akademija”, stvar prestiža u čast najboljih i najuspješnijih, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja u pozdravnoj riječi sportistima.


Za najperspektivnije sportiste u 2020. godini proglašeni su: Ivan Marinović Ot (džudo), Anastasija Janjić (atletika), Sergej Petrović (tenis), Anđela Lakić (odbojka),  Aleksa Ninković (rukomet), Marija Radović (odbojka), Sergej  Selimović (kik boks), Anastasija Koprivica, (klub borilačkih sportova), Milan Andrić (streljaštvo), Sara Tomić (atletika), Jovan Vukoje (plivanje), Lara Pujić (plivanje), Milan Batinić (košarka), Ivana  Kisin (rukomet), Pavle Ljubenko (fudbal), Lara Brnjašić (košarka) i Matija Vujičić (fudbal).


Zlatna plaketa za životno djelo u sportu dodjeljena je Draganu Milojeviću za izuzetan doprinos razvoju rukometa u našem gradu.

Priznanje ambasador sporta pripalo je Mileni Nikolić, fudbalerki koja trenutno brani boje “Bajer Leverkuzena”.

Titula sportskog radnika otišla je u ruke Dragana Rakića, sekretara košarkaškog kluba “Leotar”.

Za najboljeg sportskog sudiju u 2020. godini proglašen je Dragan Porobić istaknuti internacionalni košarkaški sudija.

Priznanje prijatelj sporta uručeno je Dobroslavu Bobu Beraku i Borislavu Jokanoviću.

Priznanja za postignute rezultate u sportu dodijeljena su Petru Spaiću, članu planinarskog društva “Vučji zub” i Zlatku Selimoviću – kik bokseru.

Posthumna plaketa dodjeljena je Miloradu – Mišu Šekariću za izuzetan doprinos razvoju karatea vještini koju je nesebično prenostio ona mnoge generacije. Mišo je u srcima mnogih Trebinjaca ostavio neizbrisiv trag.


Žiri je za najbolji sportski kolektiv u 2020. godini proglasio Košarkaški klub “Leotar”, drugo mjesto pripalo je Atletskom klubu “Leotar” dok je treće mjesto zauzeo Džudo klub “Leotar”.


Organizatori manifestacije “Izbor sportiste godine” su Grad Trebinje, JU “Trebinjesport” i list “Glas Trebinja” uz tehničku podršku Kulturnog centra Trebinje.