VANJA SPAIĆ – NAJBOLJI SPORTISTA U 2020. GODINI

Вања Спаић, чланица Атлетског клуба “Леотар”, најбољи је спортиста Требиња у 2020. години, одлучио је жири на традиционалној манифестацији “Избор спортисте године” одржаној вечерас у Културном центру Требиње.


Друго мјесто припало је Божидару Вучуревићу, члану Џудо клуба “Леотар” док су треће мјесто подијелили Марко Шуковић, члан Атлетског клуба “Леотар” и Ђорђије Нинковић, члан Кошаркашког клуба “Леотар”.


“Иако је година иза нас била веома тешка, посебно за спорт, морам да кажем да сам и као човјек и као градоначелник веома поносан на све вас јер сте у  отежаним условима рада успјели да будете на висини задатка. Пандемија није спријечила да се у Полицама игра фудбал, у дворани кошарка, рукомет, одбојка да наши атлетичари освајају нове медаље и обарају рекорде.  Спортисти Требиња су поносни на своју дугу историју успјеха у бројним надметањима, а ова манифестација је једна мала “академија”, ствар престижа у част најбољих и најуспјешнијих, рекао је Мирко Ћурић, градоначелник Требиња у поздравној ријечи спортистима.


За најперспективније спортисте у 2020. години проглашени су: Иван Мариновић От (џудо), Анастасија Јањић (атлетика), Сергеј Петровић (тенис), Анђела Лакић (одбојка),  Алекса Нинковић (рукомет), Марија Радовић (одбојка), Сергеј  Селимовић (кик бокс), Анастасија Копривица, (клуб борилачких спортова), Милан Андрић (стрељаштво), Сара Томић (атлетика), Јован Вукоје (пливање), Лара Пујић (пливање), Милан Батинић (кошарка), Ивана  Кисин (рукомет), Павле Љубенко (фудбал), Лара Брњашић (кошарка) и Матија Вујичић (фудбал).


Златна плакета за животно дјело у спорту додјељена је Драгану Милојевићу за изузетан допринос развоју рукомета у нашем граду.

Признање амбасадор спорта припало је Милени Николић, фудбалерки која тренутно брани боје “Бајер Леверкузена”.

Титула спортског радника отишла је у руке Драгана Ракића, секретара кошаркашког клуба “Леотар”.

За најбољег спортског судију у 2020. години проглашен је Драган Поробић истакнути интернационални кошаркашки судија.

Признање пријатељ спорта уручено је Доброславу Бобу Бераку и Бориславу Јокановићу.

Признања за постигнуте резултате у спорту додијељена су Петру Спаићу, члaну планинарског друштва “Вучји зуб” и Златку Селимовићу – кик боксеру.

Постхумна плакета додјељена је Милораду – Мишу Шекарићу за изузетан допринос развоју каратеа вјештини коју је несебично преностио она многе генерације. Мишо је у срцима многих Требињаца оставио неизбрисив траг.


Жири је за најбољи спортски колектив у 2020. години прогласио Кошаркашки клуб “Леотар”, друго мјесто припало је Атлетском клубу “Леотар” док је треће мјесто заузео Џудо клуб “Леотар”.


Организатори манифестације “Избор спортисте године” су Град Требиње, ЈУ “Требињеспорт” и лист “Глас Требиња” уз техничку подршку Културног центра Требиње.