U susret drugom Trebinje džez festivalu – konferenija za medije u Kulturnom centru Trebinje

U Trebinju danas počinje drugi Trebinje džez festival na kome će učestvovati pet bendova iz pet zemalja na pet lokacija u gradu na Trebišnjici.

Tim povodom danas je u Kulturnom centru Trebinje održana konferencija za medije na kojoj su govorili Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje, Slađana Skočajić, načelnik za kulturu Grada Trebinja, Branko Marković, kontrabasista i Oleg Kirijev, kompozitor i saksofonista iz Rusije.

“Prošlogodišnji džez festival se pokazao kao izuzetno uspješan i atraktivan, o čemu svjedoči mnogobrojna publika, ali i medijski odjek širom regije. Reakcije publike, muzičara učesnika i široke javnosti su prevazišli sva očekivanja, pa je sa velikim entuzijazmom pripremljeno drugo izdanje festivala koji počinje danas”, rekao je između ostalog Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje.

Branko Marković i Oleg Kirijev, članovi Oleg Kirijev kvarteta čiji koncert večeras u 21 čas u rok baru Andergaund otvara ovogodišnji džez festival za poštovaoce džeza najavili su spektakularan koncert na kome će publika imati priliku da pored tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih rimova i azijske muzike čuje i kombinaciju etno – džez motiva sa baškirskim narodnim instrumentima.

Kirijev je najavio i premijerno izvođenje numere Jesen u Beogradu.

Sutra, 25. avgusta u 21. čas u Starom gradu koncert će održati Kralj Čačka (Nenad Marić). Treće večeri festivala, u subotu 26. avgusta u kafe -baru Hedonija nastupiće Per Matisen – trio iz Norveške.

Tamara Obrovac i kvartet iz Hrvatske nastupiće u nedjelju 27.avgusta u bašti Hotela “Platani”.

Trebinje džez festival zatvoriće Vlatko Stefanosvski trio koji će nastupiti u pondjeljak 28. avgusta u 21. čas u amfiteatru na Crkvini.

Drugi Trebinje džez festival, u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto organizjue Kulturni centar Trebinje uz podršku Grada Trebinja, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Investiciono – razvojene banke Republike Srpske, kompanije”M:tel” i NLB banke.