U KULTURNOM CENTRU TREBINJE OTVOREN MEĐUNARODNI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA

foto:Jovan Vidaković

U bioskopskoj sali Kulturnog centra Trebinje večeras je zvanično otvoren jedanaesti Međunarodni festival animiranog filma.

Zbog svesrdne podrške festivalu, Asocijacija za vizuelne umjetnosti  „Feniks art“  iz Banja Luke ukazala je povjerenje Kulturnom centru Trebinje odlukom da se festival ove godine, prvi put istovremeno održi u banjalučkom multipleksu Palas i u bioskopu trebinjskog Kulturnog centra.

Ovogodišnji Međunarodni festival animiranog filma predstaviće publici preko 100 naslova u glavnom i dječijem takmičarskom programu, odabranih od čak 517 pristiglih na konkurs iz 39 zemalja iz cijelog svijeta.

foto:Jovan Vidaković

Večeras je održana projekcija specijalnog filmskog programa gdje su sabrana najbolja ostvarenja iz prethodnih godina ovog festivala.

Narednih dana, do nedjelje, 28. oktobra, ljubitelji animiranog filma u Trebinju imaće priliku da uživaju u vrhunskom presjeku savremene svjetske animacije.

Selekciona komisija odabrala je 48 filmova za glavni takmičarski program koji će se prikazivati svako veče od 20.00 časova, a sutra, 25. oktobra, u 12.00 časova počinje dječiji takmičarski program.

foto:Jovan Vidaković

Za sve projekcije ulaz je slobodan.