У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ АНИМИРАНОГ ФИЛМА

фото:Јован Видаковић

У биоскопској сали Културног центра Требиње вечерас је званично отворен једанаести Међународни фестивал анимираног филма.

Због свесрдне подршке фестивалу, Асоцијација за визуелне умјетности  „Феникс арт“  из Бања Луке указала је повјерење Културном центру Требиње одлуком да се фестивал ове године, први пут истовремено одржи у бањалучком мултиплексу Палас и у биоскопу требињског Културног центра.

Овогодишњи Међународни фестивал анимираног филма представиће публици преко 100 наслова у главном и дјечијем такмичарском програму, одабраних од чак 517 пристиглих на конкурс из 39 земаља из цијелог свијета.

фото:Јован Видаковић

Вечерас је одржана пројекција специјалног филмског програма гдје су сабрана најбоља остварења из претходних година овог фестивала.

Наредних дана, до недјеље, 28. октобра, љубитељи анимираног филма у Требињу имаће прилику да уживају у врхунском пресјеку савремене свјетске анимације.

Селекциона комисија одабрала је 48 филмова за главни такмичарски програм који ће се приказивати свако вече од 20.00 часова, а сутра, 25. октобра, у 12.00 часова почиње дјечији такмичарски програм.

фото:Јован Видаковић

За све пројекције улаз је слободан.