U galeriji Kulturnog centra priređena izložba Udruženja „Sunce nam je zajedničko“

Udruženje „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja danas je u galeriji Kulturnog centra organizovalo izložbu „Sa nama kroz Evropu“.

Izloženo je 27 radova koje su radili članovi udruženja uz pomoć likovnih umjetnika, volontera – učenika Gimnazije „Jovan Dučić“ i stručnih saradnika ovog udruženja, a svaki rad predstavlja jednu od zemalja Evropske unije.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da cilj svima u našem gradu, ali i svijetu, treba da bude da djeci sa poteškoćama u razvoju olakšaju život, te je kao pozitivan primjer naveo Dnevni centar u Trebinju, čiju gradnju su pomogli i pomažu humani ljudi iz regiona.

Aleksandra Riđešić, defektolog u udruženju i organizator izložbe, navela je da kroz ovaj projekat promovišu evropske vrijednosti i da su se trudili da iz svog ugla prikažu svih 27 zemalja Evropske unije.

„Na svakoj slici prikazana je jedna država i slike su rađene akrilnim bojama u velikom formatu. Kroz pripremu izložbe radili smo na jačanju ličnih kapaciteta članova, samopouzdanja, pozitivnih emocija i tolerancije, jer su radionice bile inkluzivnog karaktera”, istakla je Riđešić i dodala da je izložba prodajnog karaktera.

U okviru programa, priređen je i koncert dječjeg hora „Bubamarac“ i članova udruženja.

Izložba „Sa nama kroz Evropu“ priređena je u okviru projekta „Našom kreativnošću promovišemo evropske vrijednosti u Trebinju“, koji je finansiran od strane Evropske unije.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković