U GALERIJAMA KULTURNOG CENTRA TREBINJE OTVORENE DVIJE IZLOŽBE: “OPOMENA O STRADANJU SRBA OD 1991. DO 1995.” I “SVETI NOVOMUČENICI JASENOVAČKI U SVJETLOSTI VASKRSENJA”

U sklopu obilježavanja 1. oktobra, dana početka ratnih dejstava na području grada Trebinja prije 28 godina, danas su u galerijama Kulturnog centra Trebinje otvorene dvije izložbe:”Opomena o stradanju Srba od 1991. do 1995.”, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, autora Predraga Loza i Dragoslava Ilića i “Sveti novomučenici jasenovački u svjetlosti Vaskrsenja”, sestrinstva manastira Svetog Jovana krstitelja iz Jasenovca.

Otvarajući izložbe Predrag Lozo, koautor izložbe “Opomena o stradanju Srba od 1991. do 1995.” je između ostalog rekao:” Ove dvije izložbe su kompatibilne, jer ako bi čovječanstvo ostalo zarobljeno u samom momentu zločina i ovih strašnih slika stradanja, pobijedio bi besmisao. Na fotografijama se vidi smrt i stradanje a na ikonama se se vidi radost vasrsenja i pobjeda smisla nad besmislom, i pobjeda života nad smrću.
Izložbe čiji su organizatori Grad Trebinje, gradska Boračka organizacija Trebinje, Udruženje djece poginulih boraca “Nasljeđe” i Crkvena opština Trebinje u galerijama Kulturnog centra možete pogledati  u narednih deset dana.