У ГАЛЕРИЈАМА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ТРЕБИЊЕ ОТВОРЕНЕ ДВИЈЕ ИЗЛОЖБЕ: “ОПОМЕНА О СТРАДАЊУ СРБА ОД 1991. ДО 1995.” И “СВЕТИ НОВОМУЧЕНИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИ У СВЈЕТЛОСТИ ВАСКРСЕЊА”

У склопу обиљежавања 1. октобра, дана почетка ратних дејстава на подручју града Требиња прије 28 година, данас су у галеријама Културног центра Требиње отворене двије изложбе:”Опомена о страдању Срба од 1991. до 1995.”, Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, аутора Предрага Лоза и Драгослава Илића и “Свети новомученици јасеновачки у свјетлости Васкрсења”, сестринства манастира Светог Јована крститеља из Јасеновца.

Отварајући изложбе Предраг Лозо, коаутор изложбе “Опомена о страдању Срба од 1991. до 1995.” је између осталог рекао:” Ове двије изложбе су компатибилне, јер ако би човјечанство остало заробљено у самом моменту злочина и ових страшних слика страдања, побиједио би бесмисао. На фотографијама се види смрт и страдање а на иконама се се види радост васрсења и побједа смисла над бесмислом, и побједа живота над смрћу.
Изложбе чији су организатори Град Требиње, градска Борачка организација Требиње, Удружење дјеце погинулих бораца “Насљеђе” и Црквена општина Требиње у галеријама Културног центра можете погледати  у наредних десет дана.