OTVORENA IZLOŽBA “SAČUVAJMO KULTURNU BAŠTINU BIH”

Поводом 23. септембра Дана европске баштине, Дирекција за европске интеграције, у сарадњи са шведском агенцијом за међународни развој и  сардњу  и Културним центром Требиње организовала је вечерас на љетној сцени Културног центра изложбу радова насталих на дводневној ликовној колонији одржаној у Требињу на којој су учествовали студенти три ликовне академије; сарајевске, бањалучке и требињске под називом “Сачувајмо културну баштину БиХ”.

У име Дирекције за европске интеграције посјетиоце изложбе је поздравила Маја Римец – Бјелобрк која је између осталог рекла ” Циљ ове колоније је да се путем умјетничког стваралаштва промовише културно насљеђе Босне и Херцеговине. Жеља нам је била, а надам се да смо у томе успјели да се млади умјетници упознају и друже и да на тај начин потакнемо стварање неких нових пријатељстава и неких нових веза”.

Зоран Милошевић, начелник Одјељења за  друштвене дјелатности Града Требиња је отварајући вечерашњу изложбу нагласио да је она дио, за наш град важене манифестације Требињско културно љето која траје од маја до октобра мјесеца.  Обраћајући се младим ликовним умјетницима Милошевић је рекао: “Сигуран сам да Требиње никога не оставља равнодушним.  Ово  је град који инспирише”.

Изложба  дванаест ликовних радова насталих на колонији одржаној у нашем граду, у Сарајеву ће бити приказана 23. септембра на Дан европске баштине.