OTVORENA IZLOŽBA “SAČUVAJMO KULTURNU BAŠTINU BIH”

Povodom 23. septembra Dana evropske baštine, Direkcija za evropske integracije, u saradnji sa švedskom agencijom za međunarodni razvoj i  sardnju  i Kulturnim centrom Trebinje organizovala je večeras na ljetnoj sceni Kulturnog centra izložbu radova nastalih na dvodnevnoj likovnoj koloniji održanoj u Trebinju na kojoj su učestvovali studenti tri likovne akademije; sarajevske, banjalučke i trebinjske pod nazivom “Sačuvajmo kulturnu baštinu BiH”.

U ime Direkcije za evropske integracije posjetioce izložbe je pozdravila Maja Rimec – Bjelobrk koja je između ostalog rekla ” Cilj ove kolonije je da se putem umjetničkog stvaralaštva promoviše kulturno nasljeđe Bosne i Hercegovine. Želja nam je bila, a nadam se da smo u tome uspjeli da se mladi umjetnici upoznaju i druže i da na taj način potaknemo stvaranje nekih novih prijateljstava i nekih novih veza”.

Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za  društvene djelatnosti Grada Trebinja je otvarajući večerašnju izložbu naglasio da je ona dio, za naš grad važene manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto koja traje od maja do oktobra mjeseca.  Obraćajući se mladim likovnim umjetnicima Milošević je rekao: “Siguran sam da Trebinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.  Ovo  je grad koji inspiriše”.

Izložba  dvanaest likovnih radova nastalih na koloniji održanoj u našem gradu, u Sarajevu će biti prikazana 23. septembra na Dan evropske baštine.