SVEČANI PRIJEM U KULTURNOM CENTRU POVODOM DANA RS


Поводом 9. јануара, Дана Републике Српске и њеног 26. рођендана, градоначелник Града Требиња Лука Петровић је данас у Културном центру организовао пријем за све релевантне привредне и политичке субјекте из нашег града.

„Дан Републике Српске дочекујемо у миру, у политичкој стабилности и дуго очекиваном јединству. Требиње сигурно даје печат РС и ми јесмо важно мјесто у Републици Српској. Одговорни смо и можемо да допринесемо да наш град иде снажнијим, напреднијим кораком и буде примјер другима. Сви треба да дјелујемо и урадимо много тога како би град Требиње био најпожељније мјесто на западном Балкану“, изјавио је градоначелник.
Господин Петровић је подсјетио на пројекте који су до сада реализовани, те на оне који су у плану.
Наглашавајући важност културе и спорта у нашем граду, истакао је и рад Културног центра Требиње. „ У овој установи је током протекле године одржано 700 културних садржаја. То представља огроман број активности, не само радника Културног центра, већ и Града Требиња и бројних невладиних организација које су учествовале у тим активностима. За наредну годину треба извршити строжу селекцију програмских садржаја како би се подигао ниво квалитета, а самим тим, и ниво културе у цјелини“, сматра господин Петровић.
Поводом Дана РС, Градска управа у сарадњи са Борачком организацијом сутра ће организовати свечани дефиле возила улицама града, ватромет и концерт на градском тргу.
Душка Ђајић