OTVORENA IZLOŽBA SLIKA 15. SAZIVA „ART SIMPOZIJUM JAHORINA 2017“


Izložba slika nastalih na međunarodnoj likovnoj koloniji „Art simpozijum Jahorina 2017“ otvorena je večeras u galeriji Kulturnog centra Trebinje.
Od 2003. godine, otkako je „Art simpozijum Jahorina“ osnovan, ova olimpijska planina je svake godine domaćin umjetnicima iz cijelog svijeta. Njihova djela su predstavljena na izložbama širom naše zemlje, kao i u inostranstvu.
Petnaesti saziv ove likovne manifestacije okupio je, u julu 2017. na Jahorini, petnaest slikara, vajara i grafičara iz Japana, Južne Koreje, Bugarske, Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske. Bila je to veoma kreativna i produktivna kolonija s obzirom na činjenicu da je ovom prilikom nastao zavidan broj umjetničkih djela visoke likovne vrijednosti.


Urednik umjetničkog programa Kulturnog centra, Miljan Vuković, koji je i učesnik ove kolonije, naveo je da je u pitanju širok dijapazon radova – od ekspresije, apstrakcije do figurativnog slikarstva.
Stalna postavka ove kolonije nalazi se na Ekonomskom fakultetu na Palama, a poklonici likovne umjetnosti će biti u prilici da u galeriji Kulturnog centra Trebinje vide 39 radova nastalih na posljednjem sazivu. Autori radova izloženih u galeriji Kulturnog centra Trebinje su Noda Takuma iz Japana, Simeon Panajotov, Svetla Radulova, Trajana Panajotova, Nikolaj B. Rusev iz Bugarske, Tanja Đokić, Jasna Nikolić, Momir Armuš, Đorđe Milošević iz Srbije i Mihailo Rakita iz BiH.


Izložba će biti otvorena narednih 15 dana u Kulturnom centru Trebinje, a nakon toga seli se u Sarajevo da bi bila organizovana u sklopu festivala „Sarajevska zima“.

Duška Đajić