Predstava „Malo blago“ banjalučkog pozorišta „Jazavac“ otvorila ovogodišnji festival „Dani malih stvari“

                Вечерас је у Културном центру Требиње представа „Мало благо“, у режији Слађане Килибарде, a у продукцији Градског позоришта „Јазавац“ из Бања Луке, отворила 12. Интердисциплинарни фестивал „Дани малих ствари“.

            Три врсне глумице бањалучког позоришта, Наташа Иванчевић, Слађана Зрнић и Белинда Божичковић, показале су нам вечерас, свака на свој начин, шта то значи бити жена. Ефектна сценографија – постављање три веш машине различитих генерација и карактеристика, метафорички приказују животне приче три генерације жена, њихове животне путеве, чежње и снове, губитке и тугу, те борбу, снагу…

            Глумица Наташа Иванчевић каже да публика сваки пут са одушевљењем прихвата извођење ове представе. „Свака жена се, у једном тренутку свог живота, саживи, препозна и пронађе у некој од овдје испричаних и дочараних исповјести и ситуација“, изјавила је ова бањалучка глумица.

            Сутра вече, 20. новембра, у 20.00 часова публици ће се представити студенти Факултета драмских умјетности из Београда са представама „Наказе“ и „Не играј на Енглезе“.