Predstava „Malo blago“ banjalučkog pozorišta „Jazavac“ otvorila ovogodišnji festival „Dani malih stvari“

                Večeras je u Kulturnom centru Trebinje predstava „Malo blago“, u režiji Slađane Kilibarde, a u produkciji Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banja Luke, otvorila 12. Interdisciplinarni festival „Dani malih stvari“.

            Tri vrsne glumice banjalučkog pozorišta, Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Božičković, pokazale su nam večeras, svaka na svoj način, šta to znači biti žena. Efektna scenografija – postavljanje tri veš mašine različitih generacija i karakteristika, metaforički prikazuju životne priče tri generacije žena, njihove životne puteve, čežnje i snove, gubitke i tugu, te borbu, snagu…

            Glumica Nataša Ivančević kaže da publika svaki put sa oduševljenjem prihvata izvođenje ove predstave. „Svaka žena se, u jednom trenutku svog života, saživi, prepozna i pronađe u nekoj od ovdje ispričanih i dočaranih ispovjesti i situacija“, izjavila je ova banjalučka glumica.

            Sutra veče, 20. novembra, u 20.00 časova publici će se predstaviti studenti Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda sa predstavama „Nakaze“ i „Ne igraj na Engleze“.