OTVORENA IZLOŽBA MLADOG TREBINJSKOG VAJARA TEOFILA OKILJEVIĆA

U galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena samostalna izložba Teofila Okiljevića, akademskog vajara iz Trebinja.

Postavku izložbe simboličnog naziva „Skulpture, crteži, objekti i instalacije“ čine radovi nastali tokom ove godine, realizovani u različitim tehnikama i materijalima. Riječ je o petoj samostalnoj izložbi Teofila Okiljevića, koja je ujedno i magistarski rad mladog trebinjskog umjetnika.

„Imao sam želju da ova izložba bude baš u Trebinju, kao sama završnica moje ovogodišnje izlagačke turneje. Ovo je prvi put da predstavljam crteže, skulpture, objekte i instalacije zajedno. Predstavljam se u svom punom svjetlu. Inspiraciju vučem iz svog grada Trebinja – ljudi s kojima živim, Hercegovina, cijelo to podneblje me motiviše i inspiriše. Kao što možete da primjetite, tu ima kamena, drveta i metala. Koristim materijale sa ovog podneblja kako bih što bolje upotpunio i predstavio svoj rad koji, zapravo, predstavlja tradiciju moje zemlje – Hercegovine“, naveo je autor izložbe.

Radovi Teofila Okiljevića prikazani su kroz nekoliko izložbi u Srbiji i Crnoj Gori i, prema riječima prof. dr Jasne Bogdanović Čurić, svaka je bila jedinstvena, a večerašnja izložba u Trebinju predstavlja kulminaciju.

Izložba Teofila Okiljevića može se pogledati do polovine novembra u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

 Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković