Održan koncert solističke i kamerne muzike učesnika festivala “Music & More SummerFest”

Pod okriljem petog izdanja festivala “Music & More SummerFest”, večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje održan koncert solističke i kamerne muzike.

Publika je imala priliku da uživa u izuzetno nadahnutom izvođenju mladih umjetnika i upozna se sa djelima kamerne muzike nastalih iz pera vrsnih kompozitora.

Ovom prilikom predstavilo se dvadesetak mladih muzičara, polaznika Ljetne škole “Music & More SummerFest“.

Osnivač i direktor i festivala Tatjana Ranković istakla je da se “Music & More SummerFest“ mjesecima organizuje, ali da se veliki dio programa planira tokom trajanja samog festivala.

„Početak festivala je napravljen unapred, ali kako on odmiče, ove studentske koncerte radimo u hodu jer nikad ne znamo ko će i kako biti spreman. To zavisi od ove Letnje škole koja traje i koja ide rame uz rame sa festivalom. Večeras su ovde dvadeset dva studenta iz celog sveta, sa četiri kontinenta. Najviše je pijanista, iamo nekoliko violinista sa pratnjom klavira u duu, a koncert završavamo Pijacolinim triom”, navela je Tatjana Ranković uoči koncerta.

Peta sezona Međunarodnog festivala “Music & More SummerFest” organizovana je u okviru „Trebinjskog kulturnog ljeta 2023”, u periodu između 1. i 14. avgusta. Ovog ljeta festival je okupio priznate profesore, muzičare, kompozitore, diriginte te studente klasične muzike iz 21 zemlje svijeta.

Pored osam koncertnih večeri u Trebinju na pet različitih lokacija (Pijačni trg, Amfiteatar na Crkvini, Kulturni centar, Muzej Hercegovine, porta Hrama Preobraženja Gospodnjeg i Vila Lastva), ove godine u okviru festivala, organizovana su i gostovanja sa koncertom u Herceg Novom i Čačku, prvoj nacionalnoj prestonici kulture Srbije.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković