„OBIČNA PRIČA“ REPRIZNO PRED TREBINJSKOM PUBLIKOM

У Културном центру Требиње вечерас је одиграна позоришна представа „Обична прича“, самостални пројекат полазника Културне сцене „Мале ствари“.


„Обична прича“ рађена је према тексту Митра Милићевића и Милице Салате, која се са Миланом Нинковић побринула и за режију.


Предрасуде, различитост и дискриминација проблеми су са којима се млади на нашим просторима најчешће сусрећу. Кроз „Обичну причу“, група требињских средњошколаца настоји да укаже на њих и поручује да би требало да покушамо да мијењамо сами себе и своје окружење зарад срећнијег и здравијег сутра.


Представа је премијерно изведена прошле године на Фестивалу драмског стваралаштва у Власеници, на којем је требињски глумачки ансамбл добио прегршт награда. „Обична прича“ је проглашена најбољом представом у цјелини, Давиду Попадићу је припала награда за најбољег глумца, Милица Салата и Милана Нинковић добиле су диплому за примјену стечених знања у креирању представе, а Милица Салата добила је још једну диплому – за партнерску игру са Војиславом Елезом.


Млади требињски глумци ни вечерас никог нису оставили равнодушним. Публика их је наградила бурним и искреним аплаузом.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић