НАСТУП „СРБСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА“ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ

Културном центру Требиње указано је повјерење да буде домаћин још једног вриједног културног догађаја у оквиру манифестације  „Дани Србије у Српској“.

Наши гости вечерас били су  „Србски православни појци“, београдски а капела састав, који су одржали концерт у позоришној сали Културног центра.

Марија Баљевић,  Невена Чиплак,  Нина Гавран,  Немања Перкучин,  Радован Жижовић,  Петар Јанковић  и  Марко Качаревић  публици су се представили својим новим репертоаром, који су извели у три блока – духовни, национални и етно.

Био је ово трећи наступ  „Појаца“  у Требињу у посљедњих годину дана, којем су се радо одазвали.

„Ми смо се у Требињу већ одомаћили и везали за Требињце, тако да нам је част и задовољство да смо и вечерас овде, поготово што овај пут представљамо Србију у Српској. Наш трећи долазак доказ је да публици недостаје оваквих догађаја и, наравно, то показује да она поштује и воли српску традиционалну музику која је заиста пребогата и која то и заслужује“, рекао је  Марко Качаревић, идејни творац и оснивач овог појачког састава.

Пуна позоришна сала Културног центра показала је и овај пут да Требињци веома цијене и воле рад  „Србских православних појаца“  и да препознају важност српске музичке традиције.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић