GUDAČKI KVARTET BEOGRADSKE FILHARMONIJE NASTUPIO U KULTURNOM CENTRU TREBINJE(FOTO)

U pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je održan koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.

Jelena Dragnić,  Vladan Lončar,  Boris Brezovac  i  Aleksandar Latković  aktivno nastupaju kao Gudački kvartet Beogradske filharmonije od 2011. godine na domaćoj i međunarodnoj sceni. Večerašnji koncert njihov je drugi po redu u okviru manifestacije  „Dani Srbije u Srpskoj“, koja se održava od 10. do 24. oktobra, a čiji je jedan od šest domaćina i Kulturni centar Trebinje.

Jelena Dragnić, prva violina Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, rekla je da sve članove kvarteta za Trebinje vežu veoma lijepe uspomene i da se raduju što su ponovo naši gosti.

„Misija umjetnika je da povezuju kulture, povezuju sredine i tome se uvek odazivamo i radujemo. Iz Trebinja već nosimo najlepše uspomene. Na slavi Grada 2013. godine nastupili smo kao gosti Eparhije ZHiP. Bio je to jedan izuzetno lep i posećen koncert koji nam je ostao u najlepšem sećanju, tako da se radujemo večerašnjem nastupu“, rekla je  Jelena Dragnić  uoči nastupa.

Poštovaoci kvalitetnog zvuka večeras su uživali u kompozicijama Hajdna i Betovena, a vraćajući se na bis kvartet je izveo i  „Putovanje u Italiju“, čuvenog italijanskog kompozitora i violončeliste Đovanija Solime.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković