ГУДАЧКИ КВАРТЕТ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ НАСТУПИО У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ(ФОТО)

У позоришној сали Културног центра вечерас је одржан концерт Гудачког квартета Београдске филхармоније.

Јелена Драгнић,  Владан Лончар,  Борис Брезовац  и  Александар Латковић  активно наступају као Гудачки квартет Београдске филхармоније од 2011. године на домаћој и међународној сцени. Вечерашњи концерт њихов је други по реду у оквиру манифестације  „Дани Србије у Српској“, која се одржава од 10. до 24. октобра, а чији је један од шест домаћина и Културни центар Требиње.

Јелена Драгнић, прва виолина Гудачког квартета Београдске филхармоније, рекла је да све чланове квартета за Требиње вежу веома лијепе успомене и да се радују што су поново наши гости.

„Мисија умјетника је да повезују културе, повезују средине и томе се увек одазивамо и радујемо. Из Требиња већ носимо најлепше успомене. На слави Града 2013. године наступили смо као гости Епархије ЗХиП. Био је то један изузетно леп и посећен концерт који нам је остао у најлепшем сећању, тако да се радујемо вечерашњем наступу“, рекла је  Јелена Драгнић  уочи наступа.

Поштоваоци квалитетног звука вечерас су уживали у композицијама Хајдна и Бетовена, а враћајући се на бис квартет је извео и  „Путовање у Италију“, чувеног италијанског композитора и виолончелисте Ђованија Солиме.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић