NAPUSTILA NAS JE VELIKA MILENA DRAVIĆ


Jedna od najvećih glumica bivše Jugoslavije, legendarna Milena Dravić preminula je sinoć u Beogradu u 79 godini.
Milena se dugo liječila od teške bolesti, ali nije dozvoljavala da je ona sputa, niti je voljela da o njoj govori. Otišla je tiho i dostojanstveno kako je i živjela.
Diva, srpskog i jugoslovenskog glumišta, koja je ostvarila gotogo 200 uloga, ovog ljeta bila je zvijezda festivala u Puli, na Paliću i u Herceg Novom. Na sva tri festivala priređena je izložba fotografija “Milena”, autora Maje Medić i Stefana Arsenijevića, te promovisana monografija koju je priredila Tatjana Nježić, povodom nagrade Dobričin prsten za životno djelo koju dodjeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije.


Milena Dravić je prva dobitnica nagrade “Zlatni platan”. Ovo priznanje uručeno joj je 2014. godine u Trebinju na Festivalu mediteranskog i evropskog filma koji se održava u našem gradu.
Milena je voljela Trebinje i Trebinje je voljelo i poštovalo Milenu. Primajući “Zlatni platan” Milena je tada rekla:” Vaši aplauzi i pozdravi predstavljaju veliko priznanje. Vraćam se u Beograd i nosim ovu nagradu koja će stajati pored “Zlatnog Davida”, kanske i venecijanske nagrade “Zlatne arene” i “Carice Teodore” i svih onih priznanja koje sam dobila.
Kao najveću nagradu Milena je uvijek isticala ljubav publike.