Održavanjem tradicionalne pjesničke večeri koja, već godinama nosi naziv “Na Dučićevom putu”, večeras je u Kulturnom centru Trebinje, održano završno veče ovogodišnjih Dučićevih večeri poezije.  

TREBINJE | Ove se godine na tome putu okupilo 13 pjesnika, dobitnika nagrada na pjesničkim susretima, a svaki od njih govorio je svoje pjesme.

Svoje su stihove kazivali Rajko Petrov Nogo, Đorđo Sladoje, Vladimir Jagličić, Gojko Đogo, Ivan Negrišorac, Dragan Hamović, Milan Nenadić, Budimir Dubak, Milica Kralj, Zoran Kostić, Božidar Glogovac, Saša Radojčić i Branko Brđanin-Bajović.

Rajko Petrov Nogo
Rajko Petrov Nogo

IMG_0866

Izbor proze iz antologije govorila je glumica  Biljana Đurović. Poetsko veče je uveličao Hor “Lola” iz Beograda, pod dirigentskom palicom Milovana Pančića.

IMG_08441
Hor Lola Beograd

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević  je na završnoj večeri ovogodišnjeg “praznika stiha” istakao da su ovaj grad i Dučić jedno „ Sve ovdje odiše Dučićem, sve je u Dučićevom znaku, pa čak i kada gledate gradske forme u kamenu. Bilo je pjesnika koji su govorili da se Dučićev stih ovdje može isčitati u svemu što je ljudska ruka stvorila i ljudska duša tvorila“, rekao je gradonačelnik Vučurević.

Gradonačelnik Vučurević
Gradonačelnik Vučurević

Sutra, na Blagovjesti, na dan smrti Jovana Dučića u Hercegovačkoj Gračanici na Crkvini biće služen pomen pjesniku, a o Dučiću će govoriti  Dragan Hamović.

Preuzeto sa www.radiotrebinje.com