Oko 150 najmlađih članova Kulturno-umjetničkog društva “Alat” sinoć je u Domu kulture u Trebinju, pred više stotina građana, predstavilo koncertom, uz poruku da im je zajednički jezik pjesma i da imaju isti san – igru.

TREBINJE | Djevojčice i dječaci uzrasta od tri do 14 godina u narodnim nošnjama, praćeni gromoglasnim aplauzom, pokazali su da znaju da igraju i pjevaju, te da stasavaju u velike igrače koji čuvaju tradiciju i od zaborava.
Sedam grupa u jednočasovnom programu odigralo je razne igre, te koreografije Pomoravlja, Srbije, Hercegovine, Makedonije, kao i druge prilagođene njihovom uzrastu, uz pratnju orkestra koga je činilo deset najmađih muzičara, te uz aranžman koji je Silvana Stevanović prilagodila njihovom uzrastu.

Picture-1052
Umjetnički direktor KUD-a “Alat” Borko Ćorluka rekao je Srni da je iz godine u godinu sve više djece koja se upisuju u ovo društvo i da se masovnošću na najljepši način prenosi poruka uspješnog rada, što je velika pohvala i motivacija da i ubuduće budu među najboljima ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu.
Sav prihod od ulaznica biću uplaćen na račun mladoj Trebinjki Milica Ijačić za liječenje.

Izvor: RADIO TREBINJE