Muzički spektakl za kraj: Vlatko Stefanovski trio zatvorio drugi „Trebinje džez festival“

Koncertom Vlatka Stefanovskog u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje večeras je završen drugi „Trebinje džez festival“.

Vlatko Stefanovski, legenda muzičke scene bivše Jugoslavije, ponovo je nastupio u Trebinju nakon deset godina,  ovog puta u pratnji Jana Stefanovskog na bubnjevima i Ivana Kukića na bas gitari.

„Ovaj put sam došao sa mladom grupom muzičara, koji su nevjerovatni. Stalno smo na turneji i oni su po prvi put ovdje. Trebinje je vibrantan grad, pun života i ljudi. Drago mi je što Trebinje ima Džez festival, što nije karakteristično za mnoge gradove. Toliko toga sam snimio, pa smo večeras probali ‘prošetati’ po tom materijalu. Nema boljeg načina da sebe pozicionirate na kulturnoj mapi Balkana, Evrope ili svijeta, od toga da napravite ovakvu vrstu festivala“, kazao je ovaj legendarni muzičar.

Tanja Đaković, pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, kaže da su srećni i ponosni što su nadmašena očekivanja koja su imali od novog festivala na kulturnoj sceni Srpske.

„Gradu koji voli kulturu i koji se trudi da svojim sugrađanima i svima koji rado dolaze ponudi što kvalitetnije kulturne sadržaje gotovo da ništa nije nedostajalo, ali ‘Trebinje džez festival’ je pokazao da je on onaj djelić u najljepšem mozaiku koji je možda nedostajao Trebinju. Sigurna sam da će ovaj festival postati tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija, koja će u budućnosti još snažnije podržavati muzički razvoj, ne samo scene u Trebinju već i u cijeloj Republici Srpskoj“, istakla je Đaković.

Prisutne je pozdravila i načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić, koja je obećala da će se naredne godine u našem gradu održati treći „Trebinje džez festival“.

Direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković rekao je da je drugi „Trebinje džez festival“ prošao odlično, te da je izazvao puno pozitivnih utisaka i reakcija publike.

„Već smo u fazi razmišljanja šta ćemo spremiti za narednu godinu. Pozitivno sam iznenađen koliko je ljudi došlo da sluša koncerte. Mislim da su lokacije na kojima su se održavali  koncerti bili prava atrakcija za građane“, dodao je Vuković.

Organizator „Trebinje džez festivala“ je Kulturni centar Trebinje uz podršku Grada Trebinja, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, NLB banke i kompanije M:tel.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković