MUZIČKI SPEKTAKL ORKESTRA TREBINJSKE GIMNAZIJE U KULTURNOM CENTRUFoto: Jovan Vidaković

U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje  orkestar Gimnazije  „Jovan Dučić“  večeras je priredio koncert za pamćenje.

Oduševljena publika ništa manje nije ni očekivala od naših gimnazijalaca budući da su u protekle dvije godine u Kulturnom centru priredili dva sjajna koncerta, svoj prvi solistički i koncert sa Gradskim limenim orkestrom iz Stoca.

Orkestar Gimnazije  „Jovan Dučić“  djeluje preko tri godine pod dirigentskim vođstvom  profesora Pera Bokića. Vremenom postaje sve brojniji i trenutno okuplja dvadeset pet mladih muzičara, a u orkestru su zastupljeni gotovo svi instrumenti.

Ovaj orkestar izdvaja se od ostalih, prije svega, po repertoaru koji izvodi, a ono po čemu je specifičan je i pristup u produkcijskom smislu.Foto: Jovan Vidaković

„Sada imamo deset gudača – sedam violina, dvije viole i čelo. Imamo i ritam sekciju i dvije flaute i sve zajedno predstavlja jedan interesantan spoj. Što se tiče našeg repertoara, uglavnom se držimo popularnih, a vrijednih domaćih i stranih pop i rok hitova. Naš orkestar se izdvaja i po tome što koristimo specifičnu opremu, svi su pojedinačno ozvučeni i imamo digitalni miks kojim to produciramo“, navodi  profesor Bokić.

Sat i po vremena, koliko je trajao večerašnji koncert, nizali su se neprolazni hitovi, a veliko oduševljenje publike izazvalo je izvođenje pjesme Konstantina Simonova  „Čekaj me“  na samom početku.

Čuveni stihovi slavnog ruskog pjesnika poslužili su kao inspiracija našim gimnazijalcima da naprave svoju obradu, kao i spot za ovu pjesmu. Svoju ideju, uz veliku i nesebičnu podršku i pomoć profesora Bokića, realizovali su u jedan nevjerovatan umjetnički projekat koji je za veoma kratko vrijeme izazvao brojne pozitivne reakcije širom regiona.

Matija Tučić, violinista i vokal, pojavljuje se i kao glumac u spotu. Iako svjesni kvaliteta svog rada, Tučić kaže da je pjesma  „Čekaj me“  u njihovom izvođenju kod publike naišla na odjek koji je prevazišao sva njihova očekivanja.

„Bilo je to jedno novo i lijepo iskustvo za nas – studio, snimanje spota, montaža… Prvi put smo radili ovako nešto i nismo znali šta da očekujemo, ali ovome se definitivno nismo nadali“, kroz smijeh kaže ovaj talentovani muzičar.

„Ulažemo mnogo truda u svoj rad, ali zajednička ljubav prema muzici koja nas je okupila i pozitivna atmosfera koja vlada među nama doprinose da uvijek nađemo vremena za druženje i probe, a pomažu nam i da s lakoćom radimo i stvaramo“, dodaje Tučić.Foto: Jovan Vidaković

Orkestar Gimnazije  „Jovan Dučić“  je i večerašnjim fantastičnim koncertom osvojio mnogobrojnu publiku Kulturnog centra Trebinje i opravdao njena velika očekivanja.

Koncert je dio programa 5. Susreta evropskih gimnazija, čiji je ovogodišnji domaćin Gimnazija  „Jovan Dučić“  iz Trebinja.

Sutra veče, od 19.00 časova na programu je pozorišna predstava  „Koferi“  koju će u pozorištu Kulturnog centra izvesti članovi dramske grupe trebinjske gimnazije.

no images were found

no images were found

Duška Đajić