МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ ОРКЕСТРА ТРЕБИЊСКЕ ГИМНАЗИЈЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУФото: Јован Видаковић

У препуној позоришној сали Културног центра Требиње  оркестар Гимназије  „Јован Дучић“  вечерас је приредио концерт за памћење.

Одушевљена публика ништа мање није ни очекивала од наших гимназијалаца будући да су у протекле двије године у Културном центру приредили два сјајна концерта, свој први солистички и концерт са Градским лименим оркестром из Стоца.

Оркестар Гимназије  „Јован Дучић“  дјелује преко три године под диригентским вођством  професора Пера Бокића. Временом постаје све бројнији и тренутно окупља двадесет пет младих музичара, а у оркестру су заступљени готово сви инструменти.

Овај оркестар издваја се од осталих, прије свега, по репертоару који изводи, а оно по чему је специфичан је и приступ у продукцијском смислу.Фото: Јован Видаковић

„Сада имамо десет гудача – седам виолина, двије виоле и чело. Имамо и ритам секцију и двије флауте и све заједно представља један интересантан спој. Што се тиче нашег репертоара, углавном се држимо популарних, а вриједних домаћих и страних поп и рок хитова. Наш оркестар се издваја и по томе што користимо специфичну опрему, сви су појединачно озвучени и имамо дигитални микс којим то продуцирамо“, наводи  професор Бокић.

Сат и по времена, колико је трајао вечерашњи концерт, низали су се непролазни хитови, а велико одушевљење публике изазвало је извођење пјесме Константина Симонова  „Чекај ме“  на самом почетку.

Чувени стихови славног руског пјесника послужили су као инспирација нашим гимназијалцима да направе своју обраду, као и спот за ову пјесму. Своју идеју, уз велику и несебичну подршку и помоћ професора Бокића, реализовали су у један невјероватан умјетнички пројекат који је за веома кратко вријеме изазвао бројне позитивне реакције широм региона.

Матија Тучић, виолиниста и вокал, појављује се и као глумац у споту. Иако свјесни квалитета свог рада, Тучић каже да је пјесма  „Чекај ме“  у њиховом извођењу код публике наишла на одјек који је превазишао сва њихова очекивања.

„Било је то једно ново и лијепо искуство за нас – студио, снимање спота, монтажа… Први пут смо радили овако нешто и нисмо знали шта да очекујемо, али овоме се дефинитивно нисмо надали“, кроз смијех каже овај талентовани музичар.

„Улажемо много труда у свој рад, али заједничка љубав према музици која нас је окупила и позитивна атмосфера која влада међу нама доприносе да увијек нађемо времена за дружење и пробе, а помажу нам и да с лакоћом радимо и стварамо“, додаје Тучић.Фото: Јован Видаковић

Оркестар Гимназије  „Јован Дучић“  је и вечерашњим фантастичним концертом освојио многобројну публику Културног центра Требиње и оправдао њена велика очекивања.

Концерт је дио програма 5. Сусрета европских гимназија, чији је овогодишњи домаћин Гимназија  „Јован Дучић“  из Требиња.

Сутра вече, од 19.00 часова на програму је позоришна представа  „Кофери“  коју ће у позоришту Културног центра извести чланови драмске групе требињске гимназије.

Душка Ђајић