ТРЕБИЊЕ │ У Галерији Културног центра вечерас је отворена изложба плаката – младих бх. графичара и дизајерна на тему „Славимо олимпизам“, пристиглих на конкурс Олимпијског комитета БиХ, који је прошле године расписан поводом тридесете годишњице Зимских олимпијских игара у Сарајеву.
Према ријечима Бојана Зец Филиповића, иницијатора пројекта, изложби је представила избор 30 најбољих радова студената графике и дизајна са десетак високошколских установа БиХ, од укупно сто пристиглих на конкурс, а све са циљем „промоције олимпијских вриједности и оживљавања духа олимпизма“.
oljaca

Првонаграђени рад – аутора Лазара Ољаче, тада студента АЛУ Требиње

Директор Умјетничке галерије БиХ Страјо Крсмановић рекао је да је изложба, као подсјећање на Зимске олимпијске игре у Сарајеву, симболички значајна јер је „тај догађај био знак кулминације успона друштва“, због чега подстакнута креативност на ту тему младих из свих крајева земље „може бити прича о новом почетку и замаху“ након трагичних дешавања у БиХ.

Он је напоменуо да је вечерашња изложба прва у предстојећем низу заједничких пројеката Умјетничке галерије БиХ из Сарајева, требињског Културног центра и Академије ликовних умјетности у нашем граду, а на основу потписаног споразума о сарадњи између ових установа.
Р.С.olimpizam-1