“MINISTARKA” PONOVO POBRALA APLAUZE TREBINJSKE PUBLIKE

Nakon, više nego uspješnih nastupa na festivalima u Travniku i Konjicu, članovi Gradskog pozorišta Trebinje, sinoć su u pozorišnoj sali Kulturnog centra ponovo odigrali svoju “Ministarku” u režiji Željka Miloševića uz asistenciju Vladana Popvića. Uz neke manje korekcije, u odnosu na premijerno igranje pred trebinjskom publikom, ponovo su doživjeli ogroman aplauz. Radnja ove Nušićeve drame smještena je u Kazneno popravni domu, gdje zatvorenici pripremaju predstavu u teškim uslovima, kao što su nestanak električne energije, ali i svi oni drugi problemi koji prate zatvorenike.

Sve ono što je nagrađivano na festivalima u Travniku i Konjicu, moglo se vidjeti i u sinošnjoj igri. Odliča gluma, režija, scena, kostimi koji prate ambijent “pripreme” predstave, od strane maloljetnih trebinjskih glumaca, koji su pod vodstvom režisera Miloševića odlično donijeli kompletnu predstavu na scenu. Predstava se igra na ekavici, što je sigurno bilo zahtjevno glumcima da se koncentrišu, a tu su i izvrsni dijalozi, grimase koje su pratile samu radnjnu ove priče. Ono što je mogao primjetiti svako ko je posmatrao predstavu, kako u premijeri, tako i u sinošnjem nastupu, je izuzetna dinamika na sceni, gdje su mladi glumci preko šesdeset minuta držali pažnju publike.

Kako nezvanično saznajemo, Vojislav Vujanović  selektor najjače smotre amaterskih pozorišta u BiH, FEDRA,koji je sinoć gledao predstavu, bio je zadovoljan onim što je vidio na sceni, tako da se ova mlada ekipa trebinjskih glumaca, na čelu sa rediteljem Miloševićem i pomoćnikom Popovićem, nada pozivu da “Ministarka” bude izvedena i na ovom prestižnom festivalu.

Sigurno da im je odlična pozivnica i dvanaest nagrada koje su dobili na pomenuta dva festivala, a već je poznato da je “Ministarka” apsolutni šampion festivala u Konjicu.

ministarka-2ministarka4ministarka3