“МИНИСТАРКА” ПОНОВО ПОБРАЛА АПЛАУЗЕ ТРЕБИЊСКЕ ПУБЛИКЕ

Након, више него успјешних наступа на фестивалима у Травнику и Коњицу, чланови Градског позоришта Требиње, синоћ су у позоришној сали Културног центра поново одиграли своју “Министарку” у режији Жељка Милошевића уз асистенцију Владана Попвића. Уз неке мање корекције, у односу на премијерно играње пред требињском публиком, поново су доживјели огроман аплауз. Радња ове Нушићеве драме смјештена је у Казнено поправни дому, гдје затвореници припремају представу у тешким условима, као што су нестанак електричне енергије, али и сви они други проблеми који прате затворенике.

Све оно што је награђивано на фестивалима у Травнику и Коњицу, могло се видјети и у синошњој игри. Одлича глума, режија, сцена, костими који прате амбијент “припреме” представе, од стране малољетних требињских глумаца, који су под водством режисера Милошевића одлично донијели комплетну представу на сцену. Представа се игра на екавици, што је сигурно било захтјевно глумцима да се концентришу, а ту су и изврсни дијалози, гримасе које су пратиле саму радњну ове приче. Оно што је могао примјетити свако ко је посматрао представу, како у премијери, тако и у синошњем наступу, је изузетна динамика на сцени, гдје су млади глумци преко шесдесет минута држали пажњу публике.

Како незванично сазнајемо, Војислав Вујановић  селектор најјаче смотре аматерских позоришта у БиХ, ФЕДРА,који је синоћ гледао представу, био је задовољан оним што је видио на сцени, тако да се ова млада екипа требињских глумаца, на челу са редитељем Милошевићем и помоћником Поповићем, нада позиву да “Министарка” буде изведена и на овом престижном фестивалу.

Сигурно да им је одлична позивница и дванаест награда које су добили на поменута два фестивала, а већ је познато да је “Министарка” апсолутни шампион фестивала у Коњицу.

ministarka-2ministarka4ministarka3