Ansambl iz Rusije pobrao ovacije (VIDEO)

Ansambl iz Rusije pobrao ovacije (FOTO)

voronjez

TREBINJE │ Akademski narodni ansambl pjesme i igre „Černozemočka“ iz Voronježa nastupio je večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra, u okviru programa posvećenog 9. maju, Danu pobjede, koji je u Trebinju i Bileći organizovao Ruski kulturni centar.

Iako večeras malobrojna, trebinjska publika burnim aplauzima i ovacijama ispratila je nastup ansambla, koji se predstavio pjesmama i igarama ruske narodne tradicije, te za ovu priliku odabranom – plesnom koreografijom na temu Velikog otadžbinskog rata.

Marina Nikolajevna Šahova, prorektor za društveni rad Poljoprivrednog univerziteta u Voronježu, u čijem sastavu radi ovaj folklorni ansambl, ističe da je društvo osnovano prije 52 godine, a čini ga više od 200 studenata, koji pored pohađanja studijskih programa – sa profesionalinim umjetnicima uče muziku i ples.

Ansambl je obišao čitav svijet – od Evrope do Čilea i Kube, poznat je na čitavom području Ruske Federacije. Naš je običaj da posjećujemo za Dan pobjede nama bliske narode i zato smo ovdje. Naši narodi su bliski po duhu i povezuje nas naša pravoslavna vjera, koja nam je pomagala u svim periodima naše istorije, činila nas jakim i postojanim. Uvijek smo bili, jesmo i uvijek ćemo biti sa srpskim narodom“, poručila je ona.

voronjez6

Goste iz Rusije u ime domaćina pozdravili su načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević i predsjednik trebinjskog SUBNOR-a Slavko Šanjević.

Radio Trebinje

https://www.youtube.com/watch?v=xOdB9ZxrUoQ