„ИЗГУБЉЕНИ У БРУКЛИНУ“ ПОБЈЕДНИК 15. „ДАНА МАЛИХ СТВАРИ“

Од укупно четири позоришне представе, колико је било изведено на 15. ИнтердиФесту „Дани малих ствари“, жири је за најбољи комад прогласио остварење Народног позоришта Републике Српске „Изгубљени у Бруклину“, које је отворило фестивал.

Према одлуци трочланог жирија, кога су чинили замјеник градоначелника Слађана Скочајић, предсједник, те чланови Момир Бркић, донедавни управник Градског позоришта Требиње и Јован Видаковић, позоришни фотограф, додијељене су и двије равноправне награде за најбоља глумачка остварења фестивала.

Оне су припале Радославу Миленковићу, који је друге фестивалске вечери одиграо сатиричну монодраму „Наши дани“ и бањалучкој глумици Ђурђи Вукашиновић из Дјечјег позоришта „Мачак“, која је својом кабаретском представом „Едит Пјаф“ затворила овогодишње „Дане малих ствари“.

Затварајући фестивал, замјеник градоначелника Требиња Слађана Скочајић поручила је да Град Требиње увијек стоји иза културе и умјетности. Она је захвалила организаторима фестивала и пожељела да нас и убудуће обрадују и озаре и град уљепшају оваквим стварима.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић