„IZGUBLJENI U BRUKLINU“ POBJEDNIK 15. „DANA MALIH STVARI“

Od ukupno četiri pozorišne predstave, koliko je bilo izvedeno na 15. InterdiFestu „Dani malih stvari“, žiri je za najbolji komad proglasio ostvarenje Narodnog pozorišta Republike Srpske „Izgubljeni u Bruklinu“, koje je otvorilo festival.

Prema odluci tročlanog žirija, koga su činili zamjenik gradonačelnika Slađana Skočajić, predsjednik, te članovi Momir Brkić, donedavni upravnik Gradskog pozorišta Trebinje i Jovan Vidaković, pozorišni fotograf, dodijeljene su i dvije ravnopravne nagrade za najbolja glumačka ostvarenja festivala.

One su pripale Radoslavu Milenkoviću, koji je druge festivalske večeri odigrao satiričnu monodramu „Naši dani“ i banjalučkoj glumici Đurđi Vukašinović iz Dječjeg pozorišta „Mačak“, koja je svojom kabaretskom predstavom „Edit Pjaf“ zatvorila ovogodišnje „Dane malih stvari“.

Zatvarajući festival, zamjenik gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić poručila je da Grad Trebinje uvijek stoji iza kulture i umjetnosti. Ona je zahvalila organizatorima festivala i poželjela da nas i ubuduće obraduju i ozare i grad uljepšaju ovakvim stvarima.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković