БОГАТИМ ПРОГРАМОМ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ ЗАВРШЕНА ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА

Централном манифестацијом која је данас одржана, у до посљедњег мјеста испуњеној позоришној сали Културног центра Требиње, завршена је Дјечија недјеља која се ове године одвијала по слоганом “Моја седмица, моја година”.


Богат програм који су приредили малишани из требињских вртића и играоница, ученици основних школа и чланови удружења “Сунце нам је заједничко” одушевио је бројну публику.
“Циљ Дјечије недјеље је да се укаже на одредбе Конвенције о дјечијим правима и обавезу цјелокупне друштвене заједнице која би требала да посебну пажњу посвети дјеци. Конвенција подсјећа и на то да су поред оних универзалних права, као што су право на образовање и здравствену заштиту и родитељско старање веома важна и права која се понекад занемарују, а то су право на слободу изражавања и право дјетета да буде саслушано”, рекао је између осталог Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвену дјелатност поздрављајући дјецу.
Поводом Дјечије недјеље пртходних дана организовани су Дани отворених врата, дјеца из вртића су боравила у основним школама, били су у посјети градској управи и организовали су бројне приредбе и забаве.