BOGATIM PROGRAMOM U KULTURNOM CENTRU TREBINJE ZAVRŠENA DJEČIJA NEDJELJA

Centralnom manifestacijom koja je danas održana, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, završena je Dječija nedjelja koja se ove godine odvijala po sloganom “Moja sedmica, moja godina”.


Bogat program koji su priredili mališani iz trebinjskih vrtića i igraonica, učenici osnovnih škola i članovi udruženja “Sunce nam je zajedničko” oduševio je brojnu publiku.
“Cilj Dječije nedjelje je da se ukaže na odredbe Konvencije o dječijim pravima i obavezu cjelokupne društvene zajednice koja bi trebala da posebnu pažnju posveti djeci. Konvencija podsjeća i na to da su pored onih univerzalnih prava, kao što su pravo na obrazovanje i zdravstvenu zaštitu i roditeljsko staranje veoma važna i prava koja se ponekad zanemaruju, a to su pravo na slobodu izražavanja i pravo djeteta da bude saslušano”, rekao je između ostalog Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvenu djelatnost pozdravljajući djecu.
Povodom Dječije nedjelje prthodnih dana organizovani su Dani otvorenih vrata, djeca iz vrtića su boravila u osnovnim školama, bili su u posjeti gradskoj upravi i organizovali su brojne priredbe i zabave.