„Zlatni platan“ za Nebojšu Glogovca, Milica Glogovac: Nebojša bi se hvalio nagradom iz rodnog grada

 

TREBINJE | Milici Glogovac, supruzi glumca Nebojše Gogovca večeras je uručena nagrada „Zlatni platan“ kojom je je njen suprug posthumno nagrađen od Savjeta Festivala mediteranskog filma, koji se po šesti put održava u Trebinju

-Tužna sam što sam ja ta koja prima nagradu. Nebojša bi to uradio sa nekom ležernošću, lakoćom, ljubavi. Tako je i živio , radio i volio. – rekla je Milica dodavši da bi glumac  na trebinjsku nagradu bio posebno ponosan i  hvalo se njome.

Ona je istakla da „Zlatni platan“  dokaz da mu rodno Trebinje i trebinjski festival uzvraćaju ljubav i poštovanje,  koju je Nebojša  izuzetno gajio prema svom Trebinju.

Prije dodjele nagrade u Muzeju Hercegovine otvorena je izložba nagrada koje je dobio Nebojša Glogovac, pod nazivom „Vječni Nebojša“

Filmski kritičar Milan Špiček  naveo je da Glogovac u glumačkoj karijeri  dobio onoliko nagrada koliko neko ne bi dobio ni za tri života.

-Došli smo da se poklonimo pred nagradama i da kažemoda ga nikada nećemo zaboraviti.- istakao je Spiček.

Umjetnički direktor Festivala mediteranskog filma Peđa Milojević je rekao da je nagrada prvi korak  korak grada Trebinja da se zahvali svom  Nebojši , a uspomena na njega će vječno da traje.

Sa Nebojšinom suprugom Milicom  u Trebinje je doputovala i njihova kćerkica Sunčica.

Festival mediteranskog filma prošle godine zatvorio je Nebojša Glogovac  i film „Ustav Republike Hrvatske“, gdje je glumio glavnu ulogu.

Glogovac je igrao i  jednu od glavnih uloga u filmu „Krugovi“, a na večerašnjoj dodjeli  nagrade bili su  i Srđanov otac Rade Aleksić i  Srđov prijatelj Boro Bulajić.

Radio Trebinje

D.Č.