Velika drama iz malog Kruščića

руге вечери Фестивала фестивала требињској публици представили су се побједници републичког фестивала Србије – ансамбл КУД-а „Крушчић“ из Крушчића код Куле, извођењем представе „Велика драма“, по тексту Синише Ковачевића, а у режији Дејана Цицмиловића.
Епски замашну Ковачевићеву сагу о колонизаторској породици из Црне Горе, кроз чију се судбину прелама трагика српске историје друге половине двадесетог вијека – у Цицмиловићевој двоипочасовној инсценацији – на сцени Културног центра извео је тридесеточлани ансамбл из Крушчића, чији је амбициозни подухват требињска публика поздравила овацијама.
Дипломом протагонисте вечери жири публике наградио је глумца Николу Булатовића.
У оквиру пратећег програма Фестивала фестивала вечерас је у Галерији Културног центра промовисана издања „Стеријиног позорја“: „Сабрана дјела Јована Стерије Поповића“ у два тома: Весела и жалосна позорја, као и часопис за позоришну умјетност „Сцена“, те монографија Међународног фестивала монодраме и пантомиме, који се ове године по 40. пут одржао у Земуну.
Сутра, треће вечери фестивала, наступиће домаћи ансамбл – Оф сцене Градског позоришта Требиње представом „Ко то тамо режира?“, по тексту Горана Врбанића, а у режији Игора Сврдлина.
Представа почиње у 20:30.
Извор: Радио Требиње