Velika drama iz malog Kruščića

ruge večeri Festivala festivala trebinjskoj publici predstavili su se pobjednici republičkog festivala Srbije – ansambl KUD-a „Kruščić“ iz Kruščića kod Kule, izvođenjem predstave „Velika drama“, po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicmilovića.
Epski zamašnu Kovačevićevu sagu o kolonizatorskoj porodici iz Crne Gore, kroz čiju se sudbinu prelama tragika srpske istorije druge polovine dvadesetog vijeka – u Cicmilovićevoj dvoipočasovnoj inscenaciji – na sceni Kulturnog centra izveo je tridesetočlani ansambl iz Kruščića, čiji je ambiciozni poduhvat trebinjska publika pozdravila ovacijama.
Diplomom protagoniste večeri žiri publike nagradio je glumca Nikolu Bulatovića.
U okviru pratećeg programa Festivala festivala večeras je u Galeriji Kulturnog centra promovisana izdanja „Sterijinog pozorja“: „Sabrana djela Jovana Sterije Popovića“ u dva toma: Vesela i žalosna pozorja, kao i časopis za pozorišnu umjetnost „Scena“, te monografija Međunarodnog festivala monodrame i pantomime, koji se ove godine po 40. put održao u Zemunu.
Sutra, treće večeri festivala, nastupiće domaći ansambl – Of scene Gradskog pozorišta Trebinje predstavom „Ko to tamo režira?“, po tekstu Gorana Vrbanića, a u režiji Igora Svrdlina.
Predstava počinje u 20:30.
Izvor: Radio Trebinje