ТРЕБИЊЕ | У Галерији Културног центра вечерас је наступио италијански кантаутор Боб Корн, који се представио на акустичној гитари.

Концерт у Требињу је његов први наступ на ех-ЈУ простору, а публика је уживала у пјесмама на енглеском језику.

Корн каже да његов енглески није добар, али да публика широм Европе разумије о чему пјева.

„То сам ја, свирам и пишем једноставне музичке линије на својој акустичној гитари и пјевам о људима и љубави. Своју музику волим да зовем ‘тужним панком’. Многе пјесме напишем из срца, док сам тужан, јер је панк за мене начин живљења“, навео је Корн.

Кантаутор, чије је право име Тицијано Згарби, већ дуже од деценије активан је учесник италијанске рок сцене, иза себе има шест албума и велики број концерата широм и ван Италије.

На вечери Боба Корна приказан је и документарни филм „Неспособан“, у режији Ђулије Наталије Комито и Томаза Касиниса, чији је овај музичар главни протагониста.

Кроз Корнове пјесме и свједочанства филм оживљава колективну драму и људску трагедију заједнице која је преживjела земљотрес у малом мјесту Емилија Ромања и интимне промjене умjетника и његове музике.

Након Требиња, Боб Корн ће одржати концерте и у Мостару, Сарајеву, Београду и Новом Саду.

Концерт и промоцију документарног филма организовали су „Слоу фуд Требиње – Херцеговина“, Културни центар и Град Требиње, у сарадњи са италијанским удружењем Viaggiare i Balcani, које се бави одрживим туризмом те организује путовања за туристе из Италије у земље Балкана.
Д.М.

РАДИО ТРЕБИЊЕ