TREBINJE DŽEZ FESTIVAL PREDSTAVLJA: COMBINE QUARTET

Combine Quartet je nastao 2012. godine u Banjaluci. Čine ga četvorica entuzijasta i umjetnika:
Milan Savić, diplomirani akademski muzičar, pijanista i dirigent, profesor klavira; Stefan Tešanović, budući doktor medicine, vrsni gitarista benda; Dejan Đorđević, diplomirani akademski muzičar, profesor kontrabasa i gitare; Dejan Trkulja, diplomirani akademski muzičar, magistar klarineta, doktorant na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, docent profesor na Akademiji umjetnosti Banja Luka i bubnjar benda.

Sa željom da pomire tradicionalno i moderno, a da u tome pronađu svoj stil i pravac, stvaraju svoju, autorsku muziku, i rade na svom prvom kompakt disku. Osim toga, prilagođavaju, i na svoj način izvode džez standarde.

Combine Quartet muziku shvata kao izazov, te je u tom kreativnom duhu spreman za saradnju sa drugim umjetnicima. Primjer za to, je saradnja sa banjalučkim umjetnicima Sašom Berendikom i Nebojšom Kuruzovićem, iz čega je ponikao Jazz Poesy Cabaret, kome je Combine Quartet muzička podrška sa kompozicijama komponovanim upravo na Nebojšine i Sašine tekstove. Kao rezultat pomenute saradnje nastao je prvi multimedijalni kompakt disk pod nazivom “Ne pravdam se, već se ispovjedam”, koji je već pronašao svoju publiku.
Izdvojili bismo i predivnu saradnju sa banjalučkim džez saksofonistom Draško Kecmanom koji živi i radi u Kanadi, glumicom Narodnog pozorišta Republike Srpske, Slađanom Zrnić, i vokalnim soliskinjama Marijom Šestić i Anicom Zrilić, kao i afirmisanim banjalučkim gitaristima Aleksandrom Mihićem, Vladimirom Tubićem Tubom i Duškom Šobatom.