TEŽINA LANACA 3 11. I 12. MART 2020. 18.00 I 20.00 ČASOVA

U svom trećem nastavku kontroverzne dokumentarne trilogije, kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, srpsko-kanadski filmski režiser Boris Malagurski objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

SADRŽAJ FILMA:

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom i gađanja postrojenja na mapama hazarda, što je dovelo do porasta broja malignih oboljenja kod građana i ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

U nastavku, film se bavi i temama genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine, kao i uništavanja prirodnih resursa Srbije kroz izgradnju mini-hidrocentrala.

Dokumentarac na kraju razotkriva truli sistem u kojem živimo i predstavlja inspirativne priče boraca za bolje društvo, kako u Srbiji, tako i u Čileu i Kubi.

Režiser je trilogiju namjenio srpskom narodu, kog ovim putem želi da pokrene na djelovanje, tako što će u filmu obraditi razne teme koje inače ne može da čuje…

ORIGINALNI NASLOV: Težina lanaca 3

REŽIJA: Boris Malagurski

ULOGE: Noam Čomski (Noam Comsky), Nele Karajlić, Jovan Memedović, Danica Grujičić, Nebojša Katić

ŽANR: Dokumentarac

TRAJANJE: 123 min.

CIJENA: 5 KM