TEŽINA LANACA 3 11. I 12. MART 2020. 18.00 I 20.00 ČASOVA

У свом трећем наставку контроверзне документарне трилогије, кроз анализу НАТО бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом, српско-канадски филмски режисер Борис Малагурски објашњава како је наш простор постао експериментална лабораторија великих сила.

САДРЖАЈ ФИЛМА:

Кроз анализу НАТО бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом и гађања постројења на мапама хазарда, што је довело до пораста броја малигних обољења код грађана и еколошке катастрофе, филм објашњава како је наш простор постао експериментална лабораторија великих сила.

У наставку, филм се бави и темама генетички модификоване хране и загађења наше животне средине, као и уништавања природних ресурса Србије кроз изградњу мини-хидроцентрала.

Документарац на крају разоткрива трули систем у којем живимо и представља инспиративне приче бораца за боље друштво, како у Србији, тако и у Чилеу и Куби.

Режисер је трилогију намјенио српском народу, ког овим путем жели да покрене на дјеловање, тако што ће у филму обрадити разне теме које иначе не може да чује…

ОРИГИНАЛНИ НАСЛОВ: Тежина ланаца 3

РЕЖИЈА: Борис Малагурски

УЛОГЕ: Ноам Чомски (Noam Comsky), Неле Карајлић, Јован Мемедовић, Даница Грујичић, Небојша Катић

ЖАНР: Документарац

ТРАЈАЊЕ: 123 мин.

ЦИЈЕНА: 5 КМ