HET PROSLAVIO JUBILEJ -POLA VIJEKA TREBINJSKOG GIGANTA

Свечаном академијом у Културном центру Требиње данас је обиљежено пет деценија успјешног рада Хидроелектране „Требиње 1“.

Академији је присуствовао предсједник Републике Српске Милорад Додик,министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, епископ захумско – херцеговачки и приморски Григорије, градоначелник Требиња Лука Петровић, као и велики број гостију из цијеле РС и пословних партнера из региона.

Предсједник Додик сматра: „ да је 50 година успјешног рада заиста важан догађај који треба све да нас окупи у намјери да видимо на који начин обезбиједити сигурних наредних 50 година“. Истакао је да значај овог предузећа које је, према његовим ријечима, промијенило карактер овог краја и утицало на квалитетнији начин живота.

О предузећу и плановима говорио је директор ХЕТ-а Гордан Мишељић, а градоначелник Лука Петровић је нагласио његов значај на локалном нивоу. Захвалио је свима који су учествовали у стварању и раду овог система остављајући тако право ремек-дјело наредним генерацијама.

Овим поводом, уручене су Повеље захвалности за успјешну сарадњу, разумијевање и свестрану подршку у раду и развоју Хидроелектрана на Требишњици, Плакете за велики труд и прегалаштво у годинама интензивног развоја ХЕТ-а, као и постхумне захвалнице.

Откако је прије 50 година, 25. марта 1968, ХЕ „Требиње 1“ пуштена у погон, предузеће Хидроелектране на Требишњици незаобилазни је дио свега што утиче на развој нашег града. Да је реализација овог пројекта прави градитељски подвиг, доказује и чињеница да  је ХЕТ и данас главни носилац економског и друштвеног развоја, не само Требиња већ и околине и цијеле Републике Српске.

 

Душка Ђајић