PREMIJERA POZORIŠNE PREDSTAVE”PISAC PORODIČNE ISTORIJE”23.06.2017.godine u 20.30 časova

PREMIJERA POZORIŠNE PREDSTAVE”PISAC PORODIČNE ISTORIJE”

23.06.2017.godine u 20.30 časova

 

Dramski tekst Ljubomira Đurkovića Pisac porodične istorije je tragična farsa u deset slika koja govori
na humoran i univerzalan način o obezličenju koje su nametnuli ratni i poslijeratni događaji u kojima je brat digao ruku na brata i čije posljedice više ne mogu nadoknaditi ni slavni preci, ni medalje, ni alkohol. To je drama o raspadu porodice u kojoj djeci trnu zubi zbog roditeljskih grjehova. To je priča o marginalcima koji strasno žele da uzlete, ali svaki takav pokušaj biva još dublji i još tragičniji pad,izražen kroz kontrast između tradicionalnih vrijednosnih normi, koje povremeno odjeknu kroz novokomponovani deseterački san, i onoga što je stvarni život:nemaština, šverc italijanskom bofl robom, neželjena trudnoća,kriminal.
Svi likovi u ovoj predstavi nose svoj autentičan znak, breme neprilagođenosti svijetu koji je nemilosrdan prema običajnim, folklorom obojenim iluzijama.Oni kao da lebde u vakuumu praznog hoda nacionalnih istorija ovih prostora.

Režija: Slobodan Marunović

Igraju:Darko Kurtović,Željko Milošević,Vesna Đurić,Igor Svrdlin,Marko Kovač,Mitar Milićević,Jefimija Ot,David Popadić,Mirjana Golub Bokun

Asistent režije: Željko Milošević

Kostimografija i scenografija: Milica Jeremić i Slobodan Marunović

Kompozitor: Bobo Vučur

Lektor: Olgica Cice

Dizajn plakata:Jovan Vidaković

Inspicijent:Milica Jeremić

Ton i svjetlo:Ognjen Grubač

ulaz:5 km