Počeli Dani Malih stvari

Deveti interdisciplinarni „Dani malih stvari“ otvoreni su večeras u Kulturnom centru u Trebinju.
Festival je otvorio Željko Milošević, direktor Festivala koji je istakao da veliki rad i odricanje stoji iza Kulturne scene “Male stvari” i da su se trudili da grad Trebinje predstave na najbolji način.
“Prijatelj nije neko sa kim pijete kafu ili šalite se, šetate. Prijatelj nije ni onaj ko će vam pomoći u nevolji, jer svaki normalan čovjek će vam pomoći. Prijatelj je onaj ko sa vama tuguje u vašim nespjesima i ko se raduje sa vama u vašim uspjesima”, rekao je Milošević i dodao da je prošlih godina festival okupljao pozorišne umjetnike sa svih prostora nekadašnje države, a ove godine je sve znatno skromnije.
Nakon svečanog otvaranja manifestacije nastupili su članovi Plesnog kluba „Maris“, a potom je mostarski glumac Ivo Krešić izveo monodramu „Otirač-van men šou“.
Monodrama, koja je Krešićev autorski projekat, ismijava dvoličnost društva, a do sada je igrana više od 100 puta u BiH i Hrvatskoj.

U okviru „Dana malih stvari“, sutra će u hotelu „Leotar“ u 12 časova biti održan okrugli sto na temu „Trebinje-grad ili glad kulture? Kuda to idemo?“, a u 20 časova Banjalučko studentsko pozorište izvešće kamernu predstavu „Dvanaest zvjezdica”.

Izvor Radio Trebinje