Počeli “Dani austrijskog filma”

IMG_8334Sinoć je u bioskopskoj sali Kulturnog centra prikazivanjem filma “Falsifikatori” iz 2007, reditelja Stefana Ruzovickog, otvoreni “Dani austrijskog filma”.
Austrijska ambasada i Kulturni centar su ovim projektom želili da trebinjskoj publici prikažu dio austrijske kinematografije.
Zamjenik ambasadora u BiH gos.Volfgang Til je otvarajući festival istakao o značaju kulturne saradnje između Austrije i BiH,naglašavajući da su to dvije države geografski blizu i da saradnju treba razvijati na svim poljima i da države imaju zadatak da otklanjaju predrasude i doprinose boljem međusobnom razumijevanju ljudi različitog kulturnog porijekla.
U ime grada Trebinja prisutne je pozdravio gos.Nedeljko Čebeđzija i zahvalio austrijskoj ambasadi na podršci u organizovanju ovakvih manifestacija koje doprinose zbližavanju naroda kroz različite kulture.
Večeras se u 20.00 časova prikazuje film „Veliki muzej“ iz 2014, Johanesa Holchausena, dok će posljednje večeri u 20.00 časova biti prikazan film „Falko“ iz 2008, reditelja Tomasa Rota.
Za sve projekcije ulaz je besplatan.