Otvorena izložba „Drawing experiments“ – Umjetnost veza studenta

U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje i Crafton Hills koledža iz Los Anđelesa pod nazivom „Drawing experiments“.
Dragan Čihorić, profesor istorije umjetnosti je istakao da se ovom izložbom radova predstavilo 30 autora, među kojima je pet studenata sa trebinjske Akademije likovnih umjetnosti: Nevena Kosović, Danka Terzić, Marko Lakićević, Suzana Vulović i Nada Radović.
“Ispod radova nema ni jednog autorskog imena, zapravo ne možemo znati ko je iz Trebinja ili iz Crafton Hills koledža. To što je na taj način učinjeno predstavlja možda i najbolje naslijeđe ove izložbe, koja se nama na veoma šarmantan način otvara. Umjetnost se krije u čudnim i neobičnim linearnim zapisima. Barijera jeste ogromna i geografska, ali studente iz Trebinja i iz Crafton Hills koledža veže umjetnička linija”, naveo je Čihorić otvarajući izložbu, i dodao da su radovi studenata iz Crafton Hills koledža iz Los Anđelesa reprinti orginalnih crteža koji su štampani kod nas.
Prethodno je danas u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti Trebinje otvorena i godišnja izložba radova studenata ove visokoškolske institucije, sa odsjeka – slikarstvo, grafika, vajarstvo i grafički dizajn, koja na svojevrstan način predstavlja godišnji pregled rada i prakse uspostavljene među profesorima i studentima.
Izvor: Radio Trebinje